Så hurtig er de danske teleselskabers 5G-netværk

Hvilket 5G-netværk er det hurtigste i Danmark? Se resultatet af vores undersøgelse af danskernes oplevelse med teleselskabernes 5G-netværk.

Så hurtig er de danske teleselskabers 5G-netværk

Hvor hurtigt er de forskellige 5G-netværk rundt omkring i Danmark egentlig? Det kan være svært at gøre sig klog på. Teleselskaberne selv oplyser kun nogle forventede hastigheder, som svinger helt enormt. Det kan nemlig være svært at vide, hvad de reelle hastigheder rent faktisk ligger på, fordi den faktiske dækning betyder ekstremt meget.

Opleves 5G bedre i København end i det øvrige Danmark? Vi har her forsøgt at blive lidt klogere på, hvor hurtigt 5G-netværket er rundt om i landet.

I sidste uge bad vi jer, læserne, om at indsende hastighedstest foretaget på det 5G-netværk, som I bruger. Vi bringer her resultatet af de mange indsendte hastighedstest.

Læs også: Bedste priser på netværkskabler

Hvilket teleselskab har de højeste hastigheder?

Mest interessant er det at kigge på forskelle teleselskaberne imellem. Hvilket teleselskab har det hurtigste 5G-netværk?

Den gennemsnitlige downloadhastighed blandt respondenterne viser, at der blev opnået en gennemsnitlig downloadhastighed på 634 Mbit/s. På Telias mobilnet var gennemsnitsdownloadhastigheden 906 Mbit/s. På 3’s mobilnet hed den 711 Mbit/s, mens den på TDC NET hed 599 Mbit/s og på Telias mobilnet 350 Mbit/s.

Når det kommer til upload, blev der igen opnået bedst resultater på 3’s mobilnet: 78 Mbit/s i gennemsnit, mens TDC NET kommer lige efter med 70 Mbit/s. Derefter kommer Telenor med 38 Mbit/s i upload og Telia med 49 Mbit/s i upload. Den gennemsnitlige uploadhastighed på alle mobilnet hedder 67 Mbit/s.

Responstiden er også vigtig, hvis man spiller og livestreamer. Her klarede 3’s mobilnet sig igen bedst med en gennemsnitlig responstid på 16 millisekunder. Igen lå TDC NET tæt efter med 17 millisekunder. Dernæst kom Telia med 22 millisekunder og Telenor med 32 millisekunder. Det samlede gennemsnit hedder 19 millisekunder.

Til sidst afslører hastighedstestene også store forskelle i det såkaldte jitter – det vil sige støj på signalet. Jo lavere jitter, jo mere stabilt er signalet. Det samlede gennemsnit hedder 5 millisekunder – det samme som Telia endte på. TDC NET klarer sig bedst med 3 millisekunder, mens 3 ligger lige efter med 4 millisekunder. På Telenors net opleves dog høj jitter – hele 13 millisekunder.

Læs også: Hvor hurtigt er 5G hos dig? Del en hastighedstest med os

Den hurtigste speedtest – over 1,5 Gbit/s

Flere af de indsendte hastighedstest opnåede downloadhastigheder på mere end 1 Gbit/s. Det højeste resultat blev opnået i Brøndby med en iPhone 13 Pro Max på Telias mobilnet. Her blev der opnået en downloadhastighed på 1.560 Mbit/s.

Et lignende resultat blev opnået på TDC NET i Glostrup ved brug af en iPhone 13. Her lød downloadhastigheden på 1.510 Mbit/s. I Fredensborg blev der opnået 1.441 Mbit/s på 3’s mobilnet også med en iPhone 13 Pro Max-serien.

Den højeste uploadhastighed blev opnået i København på TDC NET ved brug af en iPhone i iPhone 13-serien. Her lød uploadhastigheden på 184 Mbit/s. Det skete sammen med en downloadhastighed på 1.049 Mbit/s.

Alt i alt tyder det altså på, at man sagtens kan opnå ganske høje hastigheder, hvis man befinder sig i et område, hvor der er 3.500 MHz-frekvenser på 5G-netværket. Og så tyder det også på, at man er bedst stillet, hvis man ejer en iPhone 13, som ser ud til at have et ganske godt modem.