5G i Danmark er blevet … langsommere?!

Det lyder næsten skørt, men i den seneste netværksundersøgelse på 5G-netværk.dk har vores læsere opnået langsommere 5G-downloadhastigheder end i 2022.

5G i Danmark er blevet … langsommere?!

5G-netværk.dk har ligesom i 2022 undersøgt, hvor hurtigt 5G-netværk danskerne oplever på deres smartphones. Utroligt nok er det ikke lykkedes nogen af vores læsere at overgå downloadhastighederne fra 2022.

Se også: Så hurtig er de danske teleselskabers 5G-netværk

Højere makshastighed i 2022

Da vi satte os for at gentage undersøgelsen fra 2022, var vi overbeviste om, at det ville lykkedes flere læsere at opnå højere 5G-downloadhastigheder end i 2022, men det er overraskende nok ikke tilfældet. Det ville jo være den naturlige udvikling, nu hvor teleselskabernes 5G-netværk er blevet optimeret og udbygget. Men det er altså ikke sket.

Den højeste hastighed, som vores læsere har opnået i denne omgang, er nemlig på 1.522 Mbit/s i download og 189,8 Mbit/s i upload. Det er jo i og for sig ganske flot, men samtidig også noget skuffende.

I 2022-undersøgelsen var der adskillige personer, som opnåede hastigheder på over 1.500 Mbit/s – den højeste lød på 1.560 Mbit/s i download og 184 Mbit/s i upload. En anden læser opnåede i 2022 1.441,19 Mbit/s i download og 163,38 Mbit/s i upload – altså ikke langt fra det bedste resultat i både download og upload i år.

Hvor hurtig er teleselskabernes mobilnet?

Vores datasæt er naturligvis relativt småt og viser ikke et fuldstændigt billede af, hvilke hastigheder der kan opnås i Danmark, men det tegner alligevel stadig et billede af nogle interessante forskelle. For eksempel mellem teleselskaberne.

Gennemsnitlig downloadhastighed

  • 3: 750,6 Mbit/s
  • TDC NET: 501,0 Mbit/s
  • Telenor: 642,2 Mbit/s
  • Telia: 281,6 Mbit/s
  • Samlet gennemsnit: 609,5 Mbit/s

Gennemsnitlig uploadhastighed

  • 3: 81,1 Mbit/s
  • TDC NET: 57,9 Mbit/s
  • Telenor: 45,9 Mbit/s
  • Telia: 8,4 Mbit/s
  • Samlet gennemsnit: 47,2 Mbit/s

De bedste hastighedstest i 2024

Herunder kan du se de tre bedste hastighedstest i 2024-undersøgelsen:

Hastighedstesten med den højeste downloadhastighed er foretaget i Kalundborg med en iPhone 13 mini på 3’s mobilnet:

Denne hastighedstest er foretaget i Sorø med en iPhone 14 Pro Max på TDC’s mobilnet via YouSee:

Sidste gode hastighedstest er foretaget i Roskilde med en iPhone 15 Pro på 3’s mobilnet via OiSTER:

De bedste 5G-telefoner

De bedste 5G-telefoner må være dem, som danskerne opnår de højeste netværkshastigheder på, og det er – ikke overraskende – iPhones. Alle de hurtigste hastighedstest er foretaget på iPhones.

Blandt iPhones er den gennemsnitlige downloadhastighed 684,1 Mbit/s og den gennemsnitlige uploadhastighed 73,6 Mbit/s – begge højere end det generelle gennemsnit. Blandt Android-telefoner var gennemsnittet 430,4 Mbit/s i download og 33,6 Mbit/s i upload.

Se også: Nyheder om 5G