LG er et skridt nærmere 1.000 Gbit/s via 6G-teknologi

LG har gennemført en test af kommende 6G-teknologi, som gør 5G til skamme. Med 6G bliver det muligt at overføre data med 1 terabit eller 1.000 gigabit i sekundet!

LG er et skridt nærmere 1.000 Gbit/s via 6G-teknologi

Mange danskere kan få en bredbåndsforbindelse på op til 1.000 Mbit/s. Og det er da også mere end rigeligt til at dække langt de flestes behov. Men behovet for mere data stiger konstant. Derfor skal fremtidens 6G-teknologi også være rustet til at kunne håndtere enorme mængder af data.

At netop det er muligt med 6G har LG for nylig demonstreret. Den sydkoreanske teknologivirksomhed gennemførte 7. september en test af tidlig 6G-teknologi ved Fraunhofer Heinrich Hertz Institute (HHI) i Berlin. Her blev der testet både afsender- og modtagerudstyr designet til at operere i terahertz-frekvensområdet på 155 til 175 GHz. Den trådløse dataoverførsel foregik ved en afstand på 320 meter.

Det kan være svært helt at begribe, hvor høj en kapacitet, der er tale om, når man kalder om terzhertz-skalaen. 1 terahertz (THz) er 1.000 gigahertz (GHz), som igen er 1 million megahertz (MHz). Til sammenligning opererer 5G-teknologien kun i frekvensområdet 410 MHz til 71 GHz. Sidstnævnte frekvens er hele 14 gange lavere end 1 THz.

Læs også: LG tester ultrahurtig 6G med frekvens på op til 175 GHz

6G giver lynhurtig mobilnet både indenfor og udenfor

LG oplyser ikke præcist, hvor høj en hastighed man har opnået i testen – ud over at den er foregået i det meget høje frekvensområde på 155 til 175 GHz (til sammenligning er den højeste 5G-frekvens, der anvendes i Danmark, mmWave-frekvensen på 26 GHz).

Selskabet oplyser dog, at testen beviser, at det vil være muligt at kommercialisere 6G-teknologi i terahertz-området. Man vil kunne dække byområder med ekstremt hurtigt mobilnet ved brug af såkaldte makroantenner, der kan give en udendørs dækning i en afstand på omkring 250 meter.

1.000 gigabit per sekund via 6G

Målet med 6G-teknologien er ifølge LG at opnå en hastighed på intet mindre end 1 terabit i sekundet (TBit/s) – altså svimlende 1.000 Gbit/s eller 1 million Mbit/s. Med den netop gennemførte test forklarer LG, at man er nået et stort skridt på vejen mod at realisere det ambitiøse mål.

Teknologien udvikler sig hurtigt, for vi skal kun et år tilbage for at finde en lignende 6G-test fra LG, hvor firmaet formåede at teste 6G-netværksteknologi i en rækkevidde på 100 meter. Nu er rækkevidden altså øget til 320 meter.

“Med succesen med vores seneste demonstration er vi et skridt nærmere realiseringen af 6G-hastigheder på 1 terabit per sekund i både indendørs og udendørs byområder,” siger Dr. Kim Byoung-hoon, der er teknisk direktør og vicedirektør ved LG Electronics, og tilføjer:

”LG vil fortsat samarbejde med forskningsinstitutter og innovatører i industrien for yderligere at styrke sin førende position inden for 6G-teknologi. Vi forventer, at 6G vil være en vigtig drivkraft for fremtidens erhvervsliv og nye brugeroplevelser, og der er intet sted, vi hellere vil være end på forkant med udviklingen af den.”

Først klar til kommercialisering i 2029

LG oplyser, at branchen vil begynde at udvikle 6G-standarden i 2025, og at teknologien ventes kommercialiseret i løbet af 2029. Den nuværende 5G-teknologi er også fortsat under udvikling, og der er fortsat kun en relativt begrænset udrulning af de relativt høje 5G mmWave-frekvenser her i Europa.

Læs også: Hvor langt er de danske teleselskaber nået med udrulningen af 5G?