Store muligheder i at forbedre indendørs 5G-dækning

Op mod 80 procent af al 5G-trafik foregår indendørs. For at imødekomme det stigende behov for VR, AR, gaming og cloudtjenester må teleselskaber prioritere indendørs 5G højt.

Store muligheder i at forbedre indendørs 5G-dækning

Der er allerede mere end 1 milliard personer verden over, som bruger 5G indendørs – et tal der ventes at stige til 5 milliarder allerede i 2030. Op til hele 80 procent af al mobiltrafik foregår indendørs.

Netop en god indendørs mobildækning er sværere at opnå end udendørs, idet signalet skal trænge gennem/udenom forhindringer såsom betonvægge, dobbeltskærmede vinduer og omkringliggende bygninger og træer. Det er derfor helt afgørende for både forbrugere og virksomheder, at telebranchen, myndigheder og politikere sikrer en stabil og god brugeroplevelse, når 5G-teknologie anvendes indenfor.

Indendørs 5G muliggør massive IOT (mIOT), enhanced mobile broadband (eMBB) til afvikling af augmented reality (AR), virtual reality (VR) samt fixed wireless access (FWA) til at levere 5G-bredbånd.

Læs også: Teleselskabers 5G-net får afgørende rolle inden for opkoblede biler

VR, AR, cloudtjenester og gaming øger efterspørgslen på indendørs 5G

Set fra forbrugeres perspektiv vil efterspørgslen på indendørs 5G stige i takt med den fortsatte udbredelse af VR, AR, livestreaming og trådløs streaming direkte fra kameraer i 4K og endda 8K, cloudtjenester og gaming.

Set fra virksomheders perspektiv vil steder som stadioner, lufthavne, offentlige bygninger, indkøbscentre, hospitaler og spillesteder kræve hurtig indendørs 5G med lav responstid.

Teknologien Digital Indoor Systems (DIS) ventes at blive en nøgleteknologi til at sikre, at 5G-mobilnettet fremadrettet er gearet til at give en brugeroplevelse af høj kvalitet indenfor. DIS handler i bund og grund om, at mobilnettets antenner opsættes med henblik på at give bedst mulig indendørs dækning, kapacitet og brugeroplevelse.

Læs også: Indendørs 5G giver højere sikkerhed, rækkevidde og kapacitet

Bred enighed om at prioritere indendørs 5G højt

Brancheaktører, politikere, teleselskaber, leverandører og analytikere deltog for nylig i debatten 5G Accelerates Indoor Digitalisation ved dette års Mobile World Congress.

Blandt dem var der bred enighed om, at det har høj prioritet i telebranchen at fremme udviklingen af indendørs 5G. Regeringsledere verden over bør derfor prioritere udvidelsen løsninger til at sikre indendørs 5G for at forbedre brugeroplevelsen og bidrage til øgede sociale, økonomiske og miljømæssige fordele.

Læs også: Nyheder om 5G-teknologi