Audis testbane i Ingolstadt får privat 5G-net fra Verizon

I bilgiganten Audis testbane i Ingolstadt i Tyskland er der blevet opsat privat 5G i et samarbejde med Verizon Business.

Audis testbane i Ingolstadt får privat 5G-net fra Verizon

Privat 5G bliver mere og mere udbredt. Det er kort fortalt 5G-teknologien, der anvendes til at opsætte lukkede 5G-netværk i afgrænsede geografiske områder.

I stedet for at bruge teleselskabernes offentlige mobilnet, hvor virksomheder ingen styring har med mobilnettets performance og konfiguration, kan i private 5G tilpasses på alle tænkelige parametre – f.eks. responstid, dækningsevne, hastighed og sikkerhedsniveau.

Læs også: Nu leverer TDC Erhverv private 5G-netværk til danske virksomheder

Privat 5G-net kan duplikere andre netværksforhold

Netop den mulighed har bilgiganten Audi benyttet sig af. Det sker i et samarbejde med det amerikanske teleselskab Verizon Business.

I Ingolstadt har Audi en stor testbane, hvor nye og kommende biler gennemgår grundige test. Her har man besluttet at opsætte et specialdesignet privat 5G-mobilnet.

Audis nye 5G-mobilnet er helt særligt, fordi det anvender flere kerner, radiofrekvenser og netværkstekologier for at gengive de forskellige opkoblingsmiljøer, der findes over hele verden.

Nærmere bestemt kan det private 5G-net duplikere netværksforhold og lave specialbyggede kopier af Verizons offentlige amerikanske netværk, lokale europæiske netværk og roaming-netværket for Audis MVNO-partner i Asien-Stillehavet.

Det hjælper Audi med at teste og sikre, at opkoblingsfunktionaliteten i Audis biler er velfungerende.

Audi-testbanen bliver udstyret med en dual 5G- og LTE-modulær privat trådløs platform (Nokia) med:

  • privat multi-access edge-compute MEC-kapacitet (Amazon Web Services)
  • realtids video- og datatransmissionsteknologi (Smart Mobile Labs)
  • C-V2X-kommunikation
  • mobil-/bilapplikationer, der spænder over tale, data, autonom mobilitet og sikkerhed

Det er ikke kun Audi, men også andre bilmærker fra Volkswagen Group – altså Bentley, Cupra, Lamborghini, Porsche, Seat, Skoda og Volkswagen – der kan anvende Audi-testbanen og dermed det private 5G-net.

Læs også: 5G og 6G får kæmpe opgraderinger takket være AI