Test: Danmark har de mest pålidelige mobilnet

Ny test fra OpenSignal viser, at Danmark har de mobilnet med færrest nedbrud og afbrydelser iblandt de 38 vigtigste lande på teleområdet.

Test: Danmark har de mest pålidelige mobilnet

Synes du mobildækningen i Danmark halter? Så glæd dig over, at du bor i Danmark, for vi har faktisk nogle af de bedste mobilnet, man kan ønske sig.

En ny test fra Opensignal har sammenlignet, hvor pålidelige mobilnettene i 38 forskellige lande er. Her er det Danmark, der ender på førstepladsen.

Opensignal har analyseret pålideligheden i de fleste af de 30 lande med det højeste antal mobilforbindelser ifølge GSMA Intelligence.

Opensignal har undersøgt netværkene over en periode på 90 dage. Hvis der er et udfald, der varer en hel dag, mister landet 44 point. Hvis der konstant og gentagne gange sker store udfald, mister landet mange flere point. Jo mere brugerne kæmper med at opnå forbindelse til mobilnettene, jo flere point trækkes fra i den samlede bedømmelse.

Og det er altså gået ganske godt i Danmark, må man sige.

Læs også: 5G buldrer derudad – se 10 interessante facts om 5G

Foto: Opensignal

Danmarks mobilnet fra TDC NET, Telia, Telenor og 3 har den højeste pålidelighed af alle mobilnet i de undersøgte lande. Danmark får en samlet bedømmelse på 934 point på en skala fra 100 til 1.000 point. Japan og Sydkorea indtager en anden- og tredjeplads med 913-914 point, mens Frankrig og Slovakiet indtager fjerdepladsen med 905-906 point.

Et pålideligt 5G-netværk er godt for både forbrugerne, men også får små, mellemstore og store virksomheder i Danmark. Det betyder nemlig, at de bedre kan stole på en forretningsmodel, hvor de kobler deres produkter op til mobilnettene.

Læs også: Godt og billigt bogføringsprogram

Dårlig pålidelighed i telemarkeder i vækst

Opensignal observerede også andre interessante tendenser. Blandt andet at lande som Bangladesh og Pakistan, hvor telemarkedet vokser meget, oplever lavere pålidelighed end de lande, der vokser langsommere.

Det skyldes behovet for regelmæssige netværksinvesteringer for at kunne holde trit med kundernes voksende dataforbrug og at mobilnettene ikke er udbygget i nye boligområder og kvarterer.

Læs også: Nyheder om 5G-teknologi