Markedet klar til at udnytte mmWave 5G potentialet

mmWave 5G er efterhånden blevet så udbredt, at markedet er modent til at lukrere på de muligheder, teknikken tilbyder, i følge GSMA.

Markedet klar til at udnytte mmWave 5G potentialet

mmWave 5G økosystemet er ved at være modent til, at mobilindustrien kan begynde at udnytte de muligheder, som teknologien giver. Sådan lyder det fra brancheorganisationen GSMA. De advarer direkte imod, at teleselskaber og virksomheder, der ikke allerede nu begynder at fokusere på de muligheder, som mmWave 5G giver, vil miste fordele i fremtiden.

mmWave 5G bliver kernen i fremtidens 5G-tjenester

Nogle af de områder, hvor mmWave 5G kommer til sin ret, er i tætbefolkede områder, som fixed wireless mobilt bredbånd og til indendørs brug. Også virksomheder, bilindustrien og sundhedsvæsenet vil drage fordele af 5G-teknologier, der benytter mmWave.

Ved udgangen af 2020 estimerede man, at der var 200 millioner opkoblede 5G-enheder og det tal vil være på hele 1 milliard i 2023.

Samtidig vurderer GSMA også, at lande, der har planer om at kapitalisere på 5G til at booste deres økonomi er nødt til at lægge præcise planer for, hvordan mmWave-frekvenserne skal knyttes til mobile tjenester.

Hidtil har teleselskaberne haft mest fokus på at rulle 5G ud på mellemfrekvenserne, men i takt med, at flere og flere bruger kommer på 5G-nettet og der kommer flere tjenester, er teleselskaberne nødt til at benytte både de lave, mellem og høje frekvenser for at kunne levere den bedst mulige oplevelse. Her fremhæves mmWave 5G dog som essentielt til at håndtere meget datatrafik på samme tid i et lille område.

Se også: Hvor dyrt bliver 5G bredbånd?

Over 100 mmWave 5G-telefoner i 2021

I Danmark er der stor fokus på det, der kan kaldes for trådløst fiber, altså mobilt bredbånd over 5G. GSMA vurderer også, at mobilt bredbånd over 5G også bliver vigtigt og kan konkurrere med kablet fibernet.

I dag har lande som USA, Italien, Finland, Japan og Sydkorea allerede gjort mmWave 5G kommercielt tilgængeligt og i løbet af 2021 vil mange flere lande springe med på den vogn. Samtidig kan vi se frem til mere end 100 telefoner, der understøtter mmWave 5G.

Når det gælder Fixed Wireless Access forventes det, at der vil komme mere end 50 forskellige typer produkter på markedet i 2021.

Se også: Nyheder om 5G