Huawei bygger fabrik til produktion af 5G-udstyr i Frankrig

Trods modstand mod at bruge 5G-udstyr fra Huawei, bruger selskabet 1,2 milliarder kroner på ny 5G-fabrik i Frankrig - skal cementere position i Europa.

Huawei bygger fabrik til produktion af 5G-udstyr i Frankrig

Forleden meddelte Huawei, at de har planer om at åbne en produktionsfabrik i det østlige Frankrig. Her skal der produceres udstyr til mobiltelefoner koblet til 5G-teknologi.

Huawei investerer 200 millioner euro i 5G-fabrik i Frankrig

Mindst 200 millioner euro skal der investeres i fabrikken i den franske by Brumath, inden den er oppe og køre. Med fabrikken følger omkring 300 jobs og etableringen af fabrikken kommer trods fransk modstand mod at bruge Huaweis 5G-udstyr.

Fabrikken kommer til at ligge nær den tyske grænse. Målet er at kunne producere udstyr for en milliard euro om året rettet mod det europæiske marked.

”Med denne fabrik bygget i midten af Europa vil Huawei forbedre sin allerede udbredte tilstedeværelse på kontinentet med 23 forsknings- og udviklingscentre og mere end 100 partneruniversiteter, mere end 1.300 leverandører og en effektiv leverandørkæde,” skriver Huawei i en pressemeddelelse.

Se også: Hvad kan man med 5G-netværkene i Danmark?

Huawei under beskydning på flere fronter

USA ser Huaweis mobile netværk som en risiko for spionage, og sidste år sortlistede den amerikanske regering Huawei på grund af bekymringer om sikkerheden. Huawei har nægtet sig skyldige i påstandene om, at den kinesiske regering har adgang til deres udstyr og bruger det til at spionere på samtaler og datatrafik. Eller værre endnu – til at trække stikket på vores opkoblede samfund.

Alligevel har flere og flere lande fulgt i USA’s fodspor og begrænset eller udelukket Huaweis hardware fra deres mobile 5G-netværk, herunder også Frankrig.

Huawei møder også pres og modstand i form af påstande om, at deres ansigtsgenkendelsesteknologi er blevet brugt til at udpege personer fra Uighur-minioriteten i Kina, samt at sende denne information til politiet. Også disse beskyldninger nægter Huawei sig skyldige i.

For nylig meddelte Barcelona-spilleren Antoine Griezmann, at han opsiger sin kontrakt med Huawei efter beskyldningerne om Uighur-forfølgelsen. Også Huaweis danske kommunikationschef Tommy Zwicky har sagt sin stilling op efter kun seks måneder på grund af disse beskyldninger mod selskabet.

Se også: Nyheder om Huawei og 5G