5G slår 4G-milepæle og ser lovende ud for erhvervslivet

5G ruller ud med hastighed, der er 400 procent højere end da 4G lagde fra land for mange år siden. Hurtigst går det i Asien.

5G slår 4G-milepæle og ser lovende ud for erhvervslivet

Den verdensomspændende pandemi har nok gjort, at 5G-teknologien er blevet noget forsinket. Men alligevel går udrulningen ret stærkt. I forhold til dengang, 4G skulle implementeres, går det faktisk rigtig stærkt.

Udrulning af 5G er 400 procent hurtigere end 4G

Det meddeler handelsorganisationen 5G Americas. Regnet fra december måned 2020 er der nu 143 kommercielle 5G netværk rundt omkring i verden, 303 tilgængelige kommercielle 5G-enheder og totalt 229 millioner 5G-abonnementer, hvor de 225 millioner er kommet til det seneste år.

Det betyder, at udrulningen af 5G går fire gange hurtigere end det var tilfældet med 4G, skriver 5G Americas. Det gør den også til den hurtigst voksende mobilteknologi i historien.

Se også: Overblik over danske 5G-netværk

Virksomheder skal være klar til 5G – nu!

Den hurtige udrulning af 5G er afgørende for de personer, der træffer beslutninger i tekniske spørgsmål, fordi den trådløse teknologi skaber grobund for en massiv øgning af kvantiteten af den data, virksomheder kommer til at skabe fremover. 5G-netværk kommer med forbedrede datahastigheder der er mellem 10 og 100 gange hurtigere end 4G.

Derved bliver det muligt for enheder både at dele store mængder og gøre det mere kontinuerligt. Samtidig driver det en udvikling, hvor virksomheder må investere i edge-servere for at opnå lav forsinkelse i databehandlingen. Den seneste tid har vi set tegn på, at virksomheder verden over må sørge for at være klar til at tage 5G til sig allerede nu.

Udover forbrugerapplikationer i smartphones, der handler om alt fra placering til live video og augmented reality, kommer 5G også til at være betydningsfuld inden for trådløs industriel automatiserede virksomheder, opkoblede selvkørende biler og smarte byer.

Se også: Mobilt bredbånd får kæmpe løft af 5G

5G-udrulning går rigtig hurtig i Asien

Udrulningen af fremtidens netværk går rigtigt hurtigt i Asien, hvor Sydkorea og Kina har ført an i implementeringen. Også lande i Mellemøsten har opnået meget hurtige downloadhastigheder på mindre geografiske områder.

Europæiske hovedstæder fortsætter udrulningen, en proces der dog er blevet forsinket noget på grund af krav om at udskifte udstyr fra kinesiske Huawei, der er blevet udpeget som en sikkerhedsrisiko af USA.

Se også: Nyheder om 5G-teknologier