Nu leverer TDC Erhverv private 5G-netværk til danske virksomheder

TDC Erhverv går sammen med Athonet - Europas førende leverandør af private mobilnetværk - om at levere lukkede 5G-netværk til danske virksomheder og myndigheder.

Nu leverer TDC Erhverv private 5G-netværk til danske virksomheder

Private 5G-netværk er blevet spået en vigtig rolle. Det giver virksomheder og myndigheder adgang til lukkede mobilnet, hvor der er tæt på garanti for sikre og stabile forbindelser med høj ydeevne.

Samtidig har den enkelte organisation har meget præcis styring med, hvordan netværket skal konfigureres.

Netværksleverandøren TDC Erhverv er nu gået sammen med den italienske virksomhed Athonet om at tilbyde netop private 5G-netværk til danske virksomheder og myndigheder. Athonet er ikke hvem som helst. Virksomheden er en del af Hewlett Packard Enterprise og Europas førende leverandør af private mobilnetværk.

“Samarbejdet med Athonet gør, at vi nu kan lancere private 5G-mobilnetværk til vores kunder baseret på teknologi, der er testet i nogle af de mest sikkerhedskrævende miljøer i Europa. Private 5G-mobilnetværk er særligt relevant for større virksomheder, hvor hele eller dele af organisationen har brug for lukkede forbindelser, der stadigvæk performer på højeste niveau. Samtidig er det et ekstra sikkerhedslag og derfor også relevant for de af vores kunder, der sidder på samfundskritisk infrastruktur i Danmark,” siger John Henriksen,  der er direktør for TDC Erhverv.

Læs også: 5G og 6G får kæmpe opgraderinger takket være AI

Sikkert, stabilt og effektivt alternativ til Wi-Fi

Et privat 5G-mobilnet rummer en lang række fordele, som mange virksomheder og myndigheder kan få gavn af.

Et privat 5G-netværk er modstykket til de offentlige mobilnet, som alle og enhver kan koble sig på via smartphones. I Danmark er det TDC NET, Telia, Telenor og 3’s mobilnet.

Et privat 5G-netværk består af mange af samme teknologier, men netværket er ikke tilgængeligt for offentligheden. Lidt efter samme principper som et lukket Wi-Fi-netværk med begrænset rækkevidde inden for organisationens matrikel fungerer et privat 5G-mobilnet lidt på samme måde.

Et privat 5G-mobilnet et lukket 5G-mobilnet i et afgrænset geografisk område, som giver organisationer et sikkert, stabilt og effektivt mobilnet.

Modsat et offentligt 5G-net, hvor alle skal deles om den tilgængelige kapacitet, er netværksressourcerne i et privat 5G-net dedikeret til virksomheden, som køber sig adgang til netværket gennem – i dette tilfælde – TDC Erhvev. Dermed får kunden høj kapacitet og uafbrudte forbindelser.

Virksomheden eller myndighedens særlige behov kan tænkes ind i netværkets konfiguration. Derfor kan private 5G-netværk bruges til alt fra lufthavne og transport til kraftværker, telekommunikation eller offentlige myndigheder. Det private 5G-netværk giver nemlig også ekstra lag af sikkerhed sammenlignet med et offentligt 5G-mobilnet.

Læs også: Nyheder om 5G