5G Advanced og 5G RedCap bliver nøglen til vækst i 2024

Telebranchen verden over har et lovende 2024 i vente. Ny analyse viser, at der er en indtægt på 400 milliarder dollar i sigte takket være nye teknologier som 5G Advanced og 5G RedCap.

5G Advanced og 5G RedCap bliver nøglen til vækst i 2024

I løbet af 2024 får vi de første produkter at se, som understøtter den 18. udgave af 3GPP-kommunikationsstandarden – bedre kendt som 5G Advanced eller 5.5G. Og mange flere følger i de kommende tid – lige fra 5G-routere og smartphones til professionelt netværksudstyr til teleselskabernes netværk.

Som vi tidligere har skrevet om, er der masser af spændende nyheder i 5G Advanced, som vil give netværksteknologien et gevaldigt skub i hastigheder og kapacitet og understøtte langt mere bevægelse og øget mobilitet.

Læs også: 5G og 6G får kæmpe opgraderinger takket være AI

Tjener 400 mia. dollar fra 5G i 2024

Forbedringerne i Release 18 er noget, som teleselskaberne i den grad kan høste frugterne af. Sådan lyder det fra Juniper Research.

Ifølge en ny analyse vil telebranchen verden over generere 400 milliarder dollar i driftsindtægter fra 5G-netværk i 2024. Det er 32 procent mere end i 2023.

5G Advanced vil være en af nøgleteknologierne, der giver det store løft i teleselskabernes indtægter.

Her er nyhederne i 5G Advanced

De vigtigste fordele forbundet med 5G Advanced:

  • Forbedret oplevelse: 5G Advanced vil reducere tiden for afbrydelse af tjenester og forbedre digitale oplevelser gennem brug af XR (extended reality), VR (virtual reality) og AR (augmented reality).
  • Skalerbarhed: Med forbedret positionering af en enhed gennem radiobølgerne med en nøjagtighed på under 10 cm indenfor og udenfor kan teleselskaberne tilbyde nye funktioner.
  • Udvidelse: Udbredelsen af 5G forbedres ved at give nye egenskaber inden for mobildækning, billige IoT-enheder og droner. Det vil sikre bredbåndsforbindelse til landområder og give flere adgang til billigt bredbånd.
  • Effektivitet: 5G Advanced introducerer AI og maskinlæring for at sikre en effektiv og billigere netværksdrift.

5G RedCap er også en nøgleteknologi

På lige fod med 5G Advanced vil 5G-teknologien RedCap (Reduced Capability) også spille en afgørende rolle. 5G RedCap er 5G-teknologien skåret helt ind til benet.

Her er fokus på relativt lave datahastigheder på op til 150 Mbit/s i download og op til 50 Mbit/s i upload. Responstiden kan være mellem 100 og 500 ms alt efter formål.

5G RedCap skal anvendes i enheder såsom industrielle sensorer, der kan have batteritider op en måned. 5G RedCap kan også bruges i wearables og til videoovervågning, hvor der er behov for høj pålidelighed og lave datahastigheder.

5G Advanced og RedCap tiltrækker IoT-kunder

Med 5G Advanced og 5G RedCap kan teleselskaberne tilbyde opkoblingsløsninger til virksomheder, som har særlige behov for IoT-løsninger. Det er blandt professionelle og ikke forbrugere, at teleselskaberne kan hive enorme indtægter hjem ved brug af de nye 5G-teknologier, lyder det fra Juniper Research.

To sektorer, hvor Juniper Research forventer vækst på IoT-området, er inden for bilindustrien og inden for mobilt bredbånd.

Læs også: 5G buldrer derudad – se 10 interessante facts om 5G