Sydkorea vil være første land i verden med 6G

Sydkorea sætter alle sejl ind på at blive det første land i verden med 6G-teknologi. Landet var også først med landsdækkende 5G i 2019.

Sydkorea vil være første land i verden med 6G

Teleselskaberne er fortsat i fuld sving med at udrulle 5G, og der er endnu ikke nogle forbrugere i Danmark, der for alvor har fået adgang til de hurtige 5G mmWave-frekvenser herhjemme.

Alligevel er kapløbet om at blive først med 6G-teknologi allerede skudt i gang. Det sydkoreanske ministerium for informations- og kommunikationsteknologi har nemlig annonceret, at landet agter at blive verdens første land til at introducere kommerciel 6G-teknologi. Det skal efter planen ske allerede i 2028 – altså om blot fem år.

Læs også: LG er et skridt nærmere 1.000 Gbit/s via 6G-teknologi

Samsung og LG får nøglerolle

Både Samsung og LG er, ikke overraskende, to sydkoreanske virksomheder, som kommer til at få en nøglerolle i implementeringen af 6G i Sydkorea. Ministeriet opfordrer også alle lokale virksomheder til at udvikle materialer og komponenter for at realisere den ambitiøse plan om at blive først med 6G.

Det er ikke første gang, at Sydkorea har været med i et teknologisk kapløb med andre store nationer. Da det gjaldt udrulningen af 5G, var Sydkorea også først i verden i 2019 og overhalede dermed USA, Kina og Storbritannien indenom.

Det er dog ingen tilfældighed, at lige netop Sydkorea står stærkt i disse teknologiske kapløb. Sydkorea er Asiens fjerdestørste økonomi og har 25,9 procent af alle 5G-patenter – lige akkurat overgået af Kina med 26,8 procent. Til sammenligning var tidlig 4G-teknologi domineret af europæiske og amerikanske virksomheder.

Der er meget på spil for Sydkorea, som værdisætter projektet til hele 625,3 milliarder won eller hvad der svarer til 3,3 milliarder kroner. Landet sigter efter at stå bag mindst 30 procent af alle 6G-relaterede patenter i fremtiden.

Netop sydkoreanske LG annoncerede i efteråret 2022, at man var nået et stort skridt nærmere 1.000 Gbit/s via 6G-teknologi. Læs meget mere om, hvad 6G er, og hvordan det kommer til at fungere.

Læs også: Sådan kommer 6G til at fungere i fremtiden