Førende techvirksomheder skal drøfte 6G-teknologi

Internationale netværksleverandører, teleselskaber, techvirksomheder og organisationer skal rådgive den amerikanske myndighed FCC om fremtidens 6G-teknologi.

Førende techvirksomheder skal drøfte 6G-teknologi

5G-netværk er stadig i fuld sving med at blive rullet ud verden over, og i de mange kommende år vil 5G-mobilnet fortsætte med at blive udbygget. Det forhindrer dog ikke teleindustrien i at tænke fremad – langt fremad faktisk. Allerede nu går det indledende arbejde med næste generations 6G-teknologi nemlig i gang.

Vi har allerede hørt om tidlige eksperimenter med 6G-teknologi, men sandheden er, at 6G-standarden ikke engang er defineret af telebranchens internationale tekniske standardiseringsorgan 3GPP. Så hvad 6G helt præcist kommer til at blive, er ikke fast besluttet endnu – selv om der allerede er kommet bud på det.

Læs også: Gennembrud inden for 6G: 206 gigabit i sekundet!

Store virksomheder skal rådgive amerikansk myndighed om 6G

Et råd, som rådgiver Federal Communications Commissions (FCC) – USA’s pendant til Energistyrelsen – skal drøfte, hvordan 6G skal udformes. Rådet, som nærmere bestemt går under navnet Technological Advisory Council, skal bistå FCC med indsigt og rådgivning i tunge teknologiske emner såsom 6G, fremgår det af FCC’s hjemmeside.

Og det er bestemt ikke en samling af hvem som helst. FCC har hentet ekspertise fra førende virksomheder, der arbejder inden for telekommunikation. Formanden for udvalget vil være en tidligere Qualcomm-chef, Dean Brenner. Listen af nogle af de øvrige medlemmer tæller intet ringere end Intel, Cisco, Comcast, Microsoft, Nokia, Ericsson, T-Mobile, Viasat, VMware, Apple, Motorola, Verizon og Samsung. Også en række brancheorganisationer inden for blandt andet kabel-tv, tv- og radio-broadcastere, forbrugerelektronik og netværk deltager.

“Vi ved, at det kræver omhyggelig planlægning og gennemførelse at bevare vores lederskab inden for ny teknologi af høj prioritet. Vi begynder dette arbejde her og nu ved at genetablere TAC og give den til opgave at konceptualisere 6G – for at hjælpe med at sætte scenen for vores lederskab,” siger Jessica Rosenworcel, der er formand for FCC.

6G kommer først omkring 2027 – tidligst

6G ventes ikke at blive en realitet før sidst i 20’erne. Tidligere estimater lød på en mulig første lancering i 2027. Inden da vil vi efter alt at dømme få 5G Advanced at se omkring 2025.

Indtil videre ser det altså ud til, at USA igangsætter udforskningen af 6G-teknologi først. Det vil formentlig også få andre områder såsom Asien og EU til at begynde at tænke i samme baner.

Læs også: Nyheder om 5G-teknologi