Danmark har verdens femte hurtigste mobilnet

Mobilnettet i Danmark er i verdensklasse. Mobilnettet herhjemme er femte hurtigst, viser ny årsopgørelse fra Ookla.

Danmark har verdens femte hurtigste mobilnet

Det kan nogle gange føles som om, at der er gevaldige huller i mobilnettet rundt omkring i landet, og at hastighederne ikke er voldsomt høje.

Men du skal blot glæde dig over, at det står meget værre til i stort set alle andre lande end Danmark. Det viser en ny årlig opgørelse over internethastighederne, som Ookla, der står bag tjenesten Speedtest, har offentliggjort.

Læs også: 4 ud af 10 mobilabonnementer har 5G

Foto: Ookla

Danmarks mobilnet er det femte hurtigste i verden

Undersøgelsen afdækker alle landes mobile netværkshastigheder i perioden november 2021 til november 2022. Her ender Danmark på en ganske flot femteplads med en downloadhastighed på 113 Mbit/s. Det er kun overgået af Sydkorea (119 Mbit/s), Norge (131 Mbit/s), Forenede Arabiske Emirateer (139 Mbit/s) og Qatar (176 Mbit/s).

Kigger man på top 10-listen for et år siden, var Danmark slet ikke at finde. I hele 2022 har netværkshastighederne herhjemme dog rakt til en placering mellem nummer 5 og 12.

Ifølge opgørelsen er det brugere af TDC NET, der har de højeste middelhastigheder (118 Mbit/s i download). Dernæst kommer 3-brugere med 104 Mbit/s og brugere på Telia og Telenors mobilnet med henholdsvis 75 og 72 Mbit/s.

I top 5 inden for mobiltelefoner er de fire hurtige enheder iPhone 14- og iPhone 13-modeller. iPhone 14 Pro topper med en gennemsnitlig downloadhastighed på hele 297 Mbit/s.

Læs også: Alt om udrulningen af 5G i Danmark