3 er klar med 5G i 19 nye kommuner – se hvilke her

19 nye kommuner kan nu få glæde af 5G-dækning med højere hastigheder og øget kapacitet på teleselskabet 3’s mobilnet. Se alle byerne her.

3 er klar med 5G i 19 nye kommuner – se hvilke her

De danske teleselskaber er fortsat i fuld gang med at udrulle 5G på deres respektive mobilnet. Det gælder også for teleselskabet 3, som netop har annonceret, at 19 nye kommuner er føjet til listen over, hvor teleselskabet leverer 5G.

”Vi arbejder intensivt på at rulle det nye netværk ud, så vi kan levere en endnu bedre brugeroplevelse til vores kunder, og sikre dem den bedst mulige – og hurtigste internetforbindelse – uanset hvor i landet de befinder sig. Vi bygger nye antennepositioner og opgraderer vores eksisterende til 5G og moderniseret 4G i hele Danmark. Vi er meget tilfredse med, at vi nu kan sætte flueben ud for yderligere 19 kommuner på listen,” siger netværksdirektør i 3, Kim Christensen.

De nye 19 kommuner er Allerød, Billund, Brøndby, Brønderslev, Fredensborg, Frederikshavn, Faaborg-Midtfyn, Glostrup, Gribskov, Hillerød, Hjørring, Høje Taastrup, Mariagerfjord, Morsø, Næstved, Rebild, Roskilde, Rødovre og Solrød.

Læs også: Hvor god er TDC, Telia, Telenor og 3’s 5G-dækning? (juni 2022)

60 procent af 3’s netværk er opgraderet til 5G

Med 5G-teknologi i 19 nye kommuner har 3 nu fået opgraderet 60 procent af selskabets netværk til 5G-teknologi samt moderniseret 4G.

”Vi ser, at dataforbruget på mobilen fortsætter med at stige. Her skal den digitale infrastruktur naturligvis følge med. Med udrulningen af 5G sikrer vi høj kapacitet i netværket, så vores kunder fortsat får en god og stabil forbindelse på mobilen – også selvom dataforbruget stiger”, siger Kim Christensen.

Opgraderingen betyder ifølge 3, at 3-kunder kan forvente højere hastigheder og lavere responstid på deres mobilnet. Dermed kan danskerne få et godt alternativ til kablet bredbånd og fibernet i form af mobilt bredbånd via 5G.

”Opgraderingen af vores netværk vil også forbedre dækningen indendørs i de områder, hvor signalerne lige nu kan have svært at trænge igennem. Allerede nu kan vi levere endnu hurtigere mobilt bredbånd med 5G mange flere steder med større kapacitet og downloadhastigheder på op mod 1 Gbit/s. Det kan dække langt de flestes behov for internet til hjemmet”, siger Kim Christensen.

Nu fortsætter opgraderingen af 5G-netværket, og ved udgangen af 2022 forventer teleselskabet at kunne dække stort set hele landet med 5G.

Se også: Nyheder om 5G-teknologi