Hvor god er TDC, Telia, Telenor og 3’s 5G-dækning? (juni 2022)

De danske teleselskaber er stadig i fuld gang med at udrulle 5G. Se både den indendørs og udendørs dækning hos TDC NET, Telia, Telenor og 3.

Hvor god er TDC, Telia, Telenor og 3’s 5G-dækning? (juni 2022)

Udrulningen af 5G har efterhånden været flere år undervejs. TDC begyndte udrulningen tilbage i 2019 og tændte som det første teleselskab  for et stort set landsdækkende 5G-mobilnet sidst i 2020. De tre øvrige teleselskaber med eget mobilnet, 3, Telia og Telenor, er fortsat i fuld gang med at udrulle 5G.

Men hvordan ser de enkelte teleselskabers 5G-dækning egentlig ud her midt i 2022? Vi har taget et kig på samtlige teleselskabers 5G-dækning – både indendørs og udendørs. Tre ud af fire teleselskaber viser både dækningen indenfor og udenfor, fordi signalerne tager et gevaldigt dyk i styrke, når de skal trænge ind gennem vægge, vinduer og andre forhindringer. Der er derfor markant dårligere dækning indenfor end udenfor.

Men hvor er der overhovedet dækning i juni 2022, og hvilke hastigheder kan du forvente hos de forskellige teleselskaber med 5G-dækning? Se med herunder:

5G-dækning på TDC NET

TDC NET har det mest udbyggede 5G-mobilnet af teleselskaberne. TDC’s 5G-mobilnet dækker i dag hele 99,3 procent af landet udendørs, men indendørs er 5G-dækningen begrænset til de fleste områder i landet, hvor der er en større koncentration af personer.

De steder, hvor det er muligt at opnå de højeste 5G-hastigheder, lover TDC op til 500 Mbit/s både indendørs og udendørs. Hvis man er tæt på en af selskabets 3.500 MHz-antenner, kan man i praksis sagtens opnå højere hastigheder. Det afhænger dog også af det udstyr, man selv bruger.

5G-dækning på Telias net

Telia har fået udrullet 5G i store dele af Danmark – i hvert fald i større byer, men der er fortsat mange huller udendørs, når man kommer uden for byområder. Bevæger man sig indenfor, skal man ikke forvente 5G-dækning i alle områder af selv større byer. Det kan variere meget på grund af lokale forhold. Jo større by der er tale om, jo bedre og tættere 5G-dækning indenfor kan du dog som hovedregel forvente.

Telias dækningskort oplyser i skrivende stund ikke, hvilke hastigheder man kan forvente via 5G.

5G-dækning på Telenors net

Ligesom Telia, som selskabet deler radionetværk (antenner) med via selskabet TT Netværket, er der ikke landsdækkende 5G-dækning udendørs, men hovedsageligt i byområder og områder med tættere befolkning. Så snart man bevæger sig væk fra disse områder, kan der være store områder uden 5G-dækning.

Indenfor er dækningen endnu mindre til stede. I byerne er det kun i begrænsede områder, man kan finde 5G-dækning indenfor.

Telenor oplyser endnu ikke, hvilke hastigheder man kan forvente med 5G.

5G-dækning på 3’s net

Hos teleselskabet 3 er man også godt i gang med udrulningen af 5G på sit eget mobilnet. Teleselskabets dækningskort viser dog kun den udendørs dækning, og her er det meste af landet efterhånden dækket med 5G. Der ses enkelte mindre huller på Sjælland og Fyn, mens der stadig er større områder særligt i den nordlige del af Jylland, som endnu ikke har 5G.

Udendørs 5G-dækning på 3’s net

3 oplyser, at den forventede 5G-hastighed ved udendørs brug er 25-345 Mbit/s ved download og 23-38 Mbit/s ved upload. Etiketterne med forklaringer på 3’s dækningskort indikerer dog, at der kan være steder med hastigheder på 500 Mbit/s eller mere.