Motorola introducerer 5G-halsbånd til VR og AR

Med Motorola og Verizons nye 5G-produkt, et mobilt 5G-hotspot til at have om halsen, er der ingen grænser for, hvor man kan bruge opkoblede AR-briller og VR-headset.

Motorola introducerer 5G-halsbånd til VR og AR

Motorola og teleselskabet Verizon har præsenteret en usædvanlig 5G-enhed, som nok ikke er set før: Et halsbånd eller nakkebånd, som fungerer som 5G-hotspot til dine opkoblede produkter på farten.

Produktet bliver næppe den næste nye modetrend, men ifølge Motorola er tanken, at den skal fungere som en praktisk gadget, der gør dine andre internetforbundne gadgets opkoblede uanset hvor du måtte befinde dig.

Læs også: 5G vil gøre produktion mere robust og sikker

AR-briller og VR-headset kan bruges overalt

Det utraditionelle produkt er en del af Motorola 312 Labs-gruppen, som Motorola introducerede i 2021. Dens formål er at udfordre, hvordan mobile oplevelser føles, ser ud og opfører sig. Det kom der i første omgang AR-brillerne ThinkReality A3 fra Lenovo, som også er med i gruppen, ud af. Nu er Motorola, sammen med Verizon, så klar med halsbåndet, som altså i sin essens er en mobil 5G-router, man bærer om halsen.

Det nye produkt er i stand til at sikre lynhurtigt internet med ultra-lav responstid takket være Snapdragon 8 Gen 1-chippen og dens Snapdragon X65 5G-modem. Det gør halsbåndet velegnet til at drive fremtidens gadgets såsom AR-briller og VR-headset via 5G-teknologi. Dermed opnår brugeren langt mere frihed med AR- og VR-løsninger, da man ikke er begrænset til et lille område med kablet internet eller Wi-Fi.

Enheden har desuden et 5.000 mAh batteri, en touchpad, et SIM-kort-holder, stereohøjtalere, gyroskop, barometer, accelerometer og GPS. Den måler 54 x 97 millimeter og vejer 100 gram.

”Motorola 312 Labs har fokus på at udforske nye og udviklende muligheder inden for mobilteknologi, herunder innovative wearables og formfaktorer,” siger Jeff Snow, Product General Manager hos Motorola, og tilføjer:

”Med dette samarbejde styrker vi yderligere vores partnerskab med Verizon for at løse nye udfordringer i branchen og fremme AR-brugstilfælde hos forbrugere og virksomheder.”

Læs også: Nyheder om 5G-teknologi