5G vil gøre produktion mere robust og sikker

5G vil booste det, man kalder for 'hyperconnectivity' hvor alt og alle kommunikerer med hinanden og vil gøre virksomheders produktion mere robust og sikker.

5G vil gøre produktion mere robust og sikker

Man taler meget om, at 5G vil øge automatikken i fabrikker verden over og dermed gøre medarbejdere overflødige, når det gælder produktion. Der er formentlig noget om snakken, men 5G vil også gøre fabrikker med robuste og sikre. Både store og små virksomheder.

5G vil gøre produktion mere robust og sikker i fremtiden

Det forklarer Vassilis Seferidis, CEO og stifter af virksomheden Zeetta Networks Manufacturing. Han mener, at 5G får en helt afgørende rolle for fabrikker i England – og dermed også i resten af verden – der producerer ting og sager i alle afskygninger. Det står klart her, hvor vi står midt i en pandemi, hvor store dele af samfundet er lukket ned. Nogle ting har man ikke brug for under en pandemi, men hverdagen fortsætter trods alt stadig for langt de fleste, der skal have mad, drikke, tøj, sæbe, toiletpapir og så videre.

Med 5G taler man om smart factories, altså smarte opkoblede automatiserede fabrikker. I den henseende taler man naturligvis også, at denne type fabrikker kan producere løs med meget få ansatte, men det giver også mulighed for at kunne producere smartere og optimere bedre i forhold til efterspørgslen. Med hurtig levering af data om købernes behov, kan der producere de enheder, der er brug for, når der er brug for dem. Det er billigere for fabrikken og det er også mere miljørigtig produktion.

De første test fra det engelske projekt viser, at 5G kan booste produktiviteten og effektiviteten med 2 procent, hvilket svarer til en stigning på milliarder af engelske pund, når man kigger ud over hele industrien.

Se også: Vil 5G true arbejdsmarkedet?

Med 5G betyder lock downs mindre for produktionen

Zeetta Networks Manufacturing er med i en projekt i England, hvor de arbejder med fjernstyring af fabrikker under for eksempel en lock down som den, verden oplever lige nu. Det kan lade sig gøre med 5G, hvor man næsten kan styre maskiner og produktion hjemme fra stuen som stod man i fabrikken og kunne trykke på tændknappen.

5G, forklarer Vassilis Seferidis, giver også helt nye muligheder for at benytte virtual reality til at forbinde med ansatte på stedet og dermed arbejde sammen som stod man ved siden af hinanden, selvom den ene er på fabrikken og den anden mange kilometer væk i sit hjem.

Se også: 5G er smart netværk på speed

Alt kommunikerer med hinanden 

Kombinationen af 5G, universel opkobling og viden beskriver Seferidis som ‘dynamite’ – altså en super smart kombination for fremtidens produktion. Begrebet ‘hyperconnectivity’ er dækkende til at beskrive det, der er i spil. Alt kommunikerer med hinanden: Maskine til maskine, maskine til person, person til person.

Skal denne form for hyperconnectivity gøres til virkelighed og kunne føres ud i livet i praksis, så er der ingen vej uden om 5G. Ikke kun fordi, 5G giver højere hastigheder og lavere latenstider. Det skyldes også, at 5G kan bruges langt smartere med for eksempel network slicing. Med network slicing kan man helt præcist sætte den nødvendige båndbredde af til lige hver enkelt fabrik, så den opkoblede motorvej fordeles optimalt til den produktion, der har behov for den.

Vassilis Seferidis medgiver, at 5G ikke bare per automatik sikrer en rosenrød fremtid, men det er vejen frem til en mere opkoblet og produktiv fremtid.

Se også: Sådan gør 5G fremtiden bedre