Apple forsker allerede i mulighederne med 6G-netværk

5G er stadig en ny og endnu ikke færdigudviklet teknologi, men allerede nu retter Apple allerede blikket mod næste generations mobilnetværk, 6G.

Apple forsker allerede i mulighederne med 6G-netværk

Mange danskere bruger stadig 4G-netværk på deres smartphone. Inden de fleste danskere overhovedet er hoppet med på 5G-bølgen, begynder de store techvirksomheder allerede at vende blikket mod efterfølgeren kaldet 6G.

Som vi for nylig kunne berette om, foregår der allerede en intens kamp mellem Kina, USA og EU om, hvem der bliver førende inden for næste generations 6G-teknologi.

Store firmaer som Ericsson, Nokia, Qualcomm, Microsoft og Samsung har allerede dannet en den såkaldte Next G Alliance.

Nu har en anden it-gigant også tilkendegivet sin interesse for 6G-teknologien: Nemlig Apple.

Læs også: Kampen om 6G bliver hårdere end 5G – og er godt i gang

Søger ingeniører til at forske i 6G

Ifølge finansmediet Bloomberg har Apple nemlig slået en række stillinger op, som bekræfter, at Apple også allerede er godt i gang med at udforske mulighederne med 6G. Apple søger ingeniører til sine kontorer i Silicon Valley og San Diego i USA. Det er her, firmaet arbejder på trådløse teknologier og udvikling af mikrochips.

I stillingsopslagene skriver Apple blandt andet:

”Du vil få en unik og givende mulighed for at udtænke næste generations trådløse teknologi, der vil have en stor indflydelse på fremtidige Apple-produkter. Med denne stilling vil du være midt i en førende forskningsgruppe, som er ansvarlig for at skabe næste generations banebrydende radioteknologier hen over det næste årti.”

Apple oplyser også, at de nyansatte ingeniører vil ”forske og designe næste generations (6G) trådløse kommunikationssystemer til radionetværk”, og man skal ”deltage i industri-/akademiske forummer, der brænder for 6G-teknologi”.

Apple begyndte ’først’ at implementere 5G i sidste års iPhone 12-modeller. Da telefonerne blev præsenteret, afsatte Apple en stor del af sin keynote på at fortælle om af mange muligheder, som 5G giver.

Og muligheder er der også allerede nok af med 5G, selv om der verden over kun er udrullet relativt lave 5G-frekvenser. Derfor vil der også gå mange år – formentlig omkring et helt årti – før 6G er i nærheden af at være klar.

Læs også: Så langt er udrulningen af 5G nået i Danmark

Så hurtigt bliver 6G i forhold til 5G

6G menes at blive op mod 100 gange hurtigere, end hvad der i fremtiden vil være muligt over 5G. Her taler vi om hastigheder på flere hundrede gigabit i sekundet (Gbit/s). 6G vil også gøre brug af ultrahøje frekvenser på mellem 300 gigahertz (GHz) og flere terahertz (THz). Det kan dog være svært at forholde sig til så høje tal.

Til sammenligning ventes 5G om flere år ’kun’ at kunne op opnå hastigheder på op til 20 gigabit i sekundet (Gbit/s) ved brug af mmWave-frekvenser på op til 100 GHz. Det i sig selv er voldsomt hurtigt.

Lad os sætte en hastighed på 20 gigabit i perspektiv. På mange danske adresser er det muligt at opnå en maksimal hastighed via bredbånd på 1 gigabit i sekundet. 6G vil med andre ord kunne give anvendelsesmuligheder, som vi i dag slet ikke kan forestille os. Og hvis nogen er i stand til at udvikle helt nye innovationer, der kan udnytte den slags absurd høje hastigheder, så må Apple siges at være et godt bud.

Se også: Nyheder om 5G-teknologi