TDCs 5G-net er nu rullet ud i 90 % af Danmark

TDCs udrulning af 5G i Danmark er gået hurtigere end ventet. Nu er alle 3.800 mobilmaster opgraderet med 5G.

TDCs 5G-net er nu rullet ud i 90 % af Danmark

TDC begyndte i slutningen af august at udrulle 5G – 5. generations netværksteknologi – i Danmark. Udrulningen skete over flere etaper, og planen var, at 90 % af landet ville have 5G-dækningen ved udgangen af året.

Det har vist sig, at udrulningen gik hurtigere end ventet. I dag kan TDC Group nemlig meddele, at den planlagte udrulning af 5G allerede er færdiggjort. Dermed har TDC nu et næsten landsdækkende 5G-net, der dækker 90 % af Danmarks areal.

Det betyder dog ikke, at TDC er færdig med at udrulle 5G. Den kommende tid vil gå med at forbedre dækningen og eventuelt udrulle flere antenner med højere frekvenser. Til foråret afholder Energistyrelsen også en auktion over blandt andet 26 GHz-frekvensbåndet, som teleselskabet også har planer om at udrulle i fremtiden.

Allerede på nuværende tidspunkt er TDCs 5G-net noget hurtigere og har en lavere responstid end det ældre 4G-net. I TDCs dækningskort oplyser teleselskabet, at der visse steder i de største byer kan opleves hastigheder på helt op til 1.000 megabit i sekundet, mens det andre steder er op til henholdsvis 100, 200 eller 500 megabit i sekundet, alt efter hvor tæt på byområder man befinder sig.

I alt er 3.800 mobilmaster blevet opgraderet til 5G. Mange af placeringerne kan du finde på Energistyrelsens hjemmeside mastedatabasen.dk, men kortet er endnu ikke opdateret med alle antennepositioner.

Se også: TDCs udrulning af 5G og frekvenser i Danmark 

4G-nettet er også blevet opgraderet

Ud over at have opsat 5G-udstyr på de mange master har TDC også opgraderet 4G-teknologien på dem. Det betyder, at TDC har øget hastigheden på 4G-netværket med cirka 50 %, oplyser selskabet. Hvis du ikke har en god 5G-dækning i nærheden af dig, har du altså muligvis fået en bedre 4G-forbindelse i stedet for.

Læs også: 5G-markedet 200.000 milliarder kroner værd i 2030

50.000 bruger i dag TDCs 5G-net

Det er ikke helt ligetil at komme på TDCs 5G-net. Først og fremmest skal du have en mobiltelefon, der ikke bare understøtter de rigtige 5G-frekvenser, men som også er godkendt til TDCs netværk. Dernæst skal du have et mobilabonnement, som giver adgang til 5G-nettet – det er typisk de lidt mere datatunge abonnementer fra omkring 200 kroner og opefter.

TDC oplyser, at der hidtil er 50.000 mobilbrugere koblet på 5G-netværket, hvilket svarer til, at cirka 1 procent af den samlede mobiltrafik på teleselskabets netværk foregår på 5G-nettet. Og dette tal stiger i takt med, at flere mobilbrugere kommer på 5G.

Læs også: 3 vælger Ericsson til 5G i Danmark – Huawei ude