TV 2 og Sony tester 5G-liveudsendelse af Go’ Aften Live

TV 2 og Sony har med stor succes testet en 5G-liveudsendelse af Go' Aften Live ved brug af en ny fjernproduktionsenhed og en Sony 5G-smartphone som modem.

TV 2 og Sony tester 5G-liveudsendelse af Go’ Aften Live

Snart kan det være slut med store bunker af kabler, der ligger og roder ved tv-liveproduktioner. Sonys datterselskab Nevion og virksomhederne Comucore og Node-H har nemlig sammen med TV 2 gennemført et proof of concept af den trådløse netværksteknologi til optagelser i et livestudie.

Med testen har TV 2 og Sony demonstreret, at 5G har potentialet til at transmittere liveproduktioner.

Der har dog været hindring ved at bruge 5G-teknologi til broadcasting af professionelle liveproduktioner. Det kræver høj båndbredde og lav latenstid – noget som tidligere har været en udfordring.

Læs også: Alt om de danske teleselskabers udrulning af 5G

Brugte en 5G-mobil som modem til at sende Go’ Aften Live via 5G

Men i dag er teknologien til det, og derfor afprøvede TV 2 teknologien den 1. november i bedste sendetid. Under produktionen af ”Go’ Aften Live” fra studiet i Tivoli blev der oprettet et privat 5G-net, som afviklede transmissionen af udsendelsen.

Der blev også installeret to 5G-kompatible systemkameraer fra Sony ud over de to sædvanlige kablede studiekameraer. De blev hver koblet til en prototype af Sonys nye HEVC 4K/HD fjernproduktionsenhed med ultralav latenstid (CBK-RPU7) samt en Sony Xperia 5G-smartphone som modem.

CBK-RPU7-enhederne komprimerede effektivt videosignalerne, så den tilgængelige 5G-båndbredde udnyttes optimalt, samtidig med de matcher billedkvaliteten fra de kabelforbundne kameraer.

Se også: Guide til telefoner med bedste kamera

5G-liveudsendelser giver stor fleksibilitet

Gennem Nevion VideoIPatch blev udsendelsessignalet prioriteret på 5G-netværket. Brugen af 5G giver ekstra fleksibilitet ved produktioner, og det er noget, der glæder TV 2.

”Selvom vi var sikre på, at resultatet af testen ville være godt, blev vi overrasket over kvaliteten af de signaler, der blev sendt fra de 5G-forbundne kameraer. For os åbner dette proof of concept muligheden for at benytte 5G-kameraer i endnu større grad, herunder studieproduktioner, hvilket vil skabe en ekstra fleksibilitet i vores produktionsworkflow,” siger Morten Brandstrup, der er Head of News Technology hos TV 2.

Læs også: Nyheder om 5G