Vil du have hurtigt 5G? Vælg en af disse smartphones

Hvis du vil have maksimal 5G-downloadhastighed på din smartphone, bør du vælge en nyere iPhone - alternativt en Samsung-smartphone, viser nye tal.

Vil du have hurtigt 5G? Vælg en af disse smartphones

Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilken smartphone du vælger, hvis du vil opnå så høj en 5G-hastighed og så god 5G-dækning som muligt. Her spiller din smartphone nemlig en afgørende rolle.

Din 5G-brugeroplevelse er nemlig ikke bedre end det modem, der sidder i din telefon. Så selv om der måske er en 5G-antenne med høj frekvens og super godt signal klods op af din bolig, nytter det ikke noget med en ældre smartphone, som kun kan sende og modtage et sløvt 5G-signal.

Se også: Hvilke 5G-frekvenser understøtter min smartphone?

Disse smartphones opnår de højeste 5G-hastigheder

Derfor er det heller ikke så overraskende, at det er nyere smartphonemodeller, der topper listerne over, hvilke telefoner der opnår de højeste middelhastigheder på den populære hastighedstjeneste Speedtest.net.

Vi har taget et kig på, hvilke telefoner der rundt omkring i verden klarer sig bedst, når det kommer til 5G-downloadhastigheder. Det er kun udvalgte lande, hvor Ookla, der driver Speedtest.net, indsamler data om forskellige smartphonemodellers middelnetværkshastigheder.

Blandt de 20 lande med de højeste middeldownloadhastigheder via 5G kan man se data om de enkelte smartphones i Danmark, Sydkorea, USA, Australien, Finland og Kina. Fælles for alle disse landes top 5-lister er, at de hovedsageligt udgøres af flagskibe fra enten Apple eller Samsung.

Placering 1 2 3 4 5
Danmark Apple iPhone 15 Pro Apple iPhone 14 Pro Max Oppo A96 Apple iPhone 13 Pro Max Samsung Galaxy S23 Ultra
Sydkorea Samsung Galaxy S23 Ultra Apple iPhone 14 Pro Samsung Galaxy Z Fold4 Samsung Galaxy S22 Ultra Apple iPhone 14
Kina Apple iPhone 15 Pro Max Apple iPhone 15 Pro Huawei Mate 40 Pro+ 5G Apple iPhone 14 Pro Max Honor Magic5 Pro
Finland Apple iPhone 14 Pro Max Apple iPhone 13 Pro Max Apple iPhone 14 Pro Max Oppo A96 Samsung Galaxy S23 Ultra
Australien Apple iPhone 14 Pro Max Apple iPhone 14 Pro Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Z Fold4 Samsung Galaxy S22 Ultra
USA Apple iPhone 15 Pro Max Apple iPhone 15 Pro Samsung Galaxy S23 Ultra Samsung Galaxy Z Fold4 Google Pixel 7 Pro

Se også: Billigt mobiltilbehør til mobiltelefoner

Det er iPhone 14 Pro Max og iPhone 15 Pro Max, der indtager flest førstepladser. Kigger vi i Danmark, er det iPhone 15 Pro der opnår de højeste 5G-downloadhastigheder. I Sydkorea er det Samsung Galaxy S23 Ultra, der topper listen.

Alle landes andenpladser indtages af iPhones – enten i iPhone 13-, 14- eller 15-serien. Generelt klarer iPhone Pro-modellerne sig bedre end de billigere iPhones, og det skyldes, at de har bedre 5G-modem. Men forskellen er ikke så markant.

Er du på udkig efter en billig smartphone med høj ydeevne, skal du gå efter Oppo A96. Trods en pris på kun 2.199 kroner indtager den faktisk to landes top 5-lister: En tredjeplads i Danmark og en fjerdeplads i Finland. Det må siges at være godt gået.

Du går heller ikke galt i byen ved at vælge en foldbar Samsung Galaxy Z Fold4, der indtager tre landes top 5. Google Pixel 7 og Honor Magic5 Pro er begge også finde i visse landes top 5.

Læs også: iPhone 15 Pro Max smadrer konkurrenterne i netværkshastighed

Samsung eller iPhone er bedst til 5G

Hvis du vil have den bedste 5G-oplevelse, hersker der ingen tvivl om, at du er bedst stillet ved at vælge en iPhone. 16 af 30 topplaceringer, vi har undersøgt, indtages af en iPhone. Det kan blandt skyldes, at de bedste iPhones har nogle af de bedste kameraer i telefoner.

I Danmark er iPhone 15 Pro suverænt bedst. Den opnår en gennemsnitlig downloadhastighed på hele 299 Mbit/s, mens den næstbedste – endnu en iPhone – ligger på ”kun” 208 Mbit/s.

Er du mere til Android-telefoner, bør du klart gå efter en Samsung. Samsungs telefoner er at finde på ni af de 30 topplaceringer. I Danmark indtager en Samsung – nærmere bestemt Galaxy S23 Ultra – en femteplads i downloadhastighed med en middeldownloadhastighed på 198 Mbit/s.

Læs også: Nyheder om 5G