Nokia lancerer 5G-arbejdstelefoner til de mest krævende forhold

Nokia er klar med to nye smartphones til virksomheder. Telefonerne er lavet til at kunne klare de mest krævende arbejdsmiljøer.

Nokia lancerer 5G-arbejdstelefoner til de mest krævende forhold

Det oprindelige Nokia, der i nyere tid er bedst kendt for at levere netværksudstyr og infrastruktur til teleselskabers mobilnet rundt om i hele verden, er klar med to 5G-produkter til arbejdspladser, der har behov for særligt hårdføre og driftssikre enheder.

Den tyske virksomhed i.safe MOBILE har, i samarbejde med Nokia, udviklet to 5G-opkoblede arbejdstelefoner rettet mod virksomheder. Telefonerne kan ikke købes som enhver anden, men tilbydes i stedet på abonnement til virksomheder med særlige behov som en del af Nokia Networks øvrige netværksløsninger.

Læs også: Nyheder om 5G

Kan modstå eksplosioner

De nye smartphones er bygget til at kunne klare lidt af hvert. De er IP68-certificerede – det vil sige vandbestandige og støvtætte – og kan klare de mest barske miljøer. Batterierne i enhederne kan udskiftes, så enheder kan byttes ud på farten på et splitsekund.

De nye telefoner er ikke produceret af Nokia, men af i.safe MOBILE, som er kendt for at udvikle mobiltelefoner og produkter, der kan modstå eksplosioner. Der, hvor Nokias nye håndholdte enheder adskiller sig fra i.safe MOBILEs øvrige produkter, er, at der er særlig fokus på netværksopkoblingen.

Virksomheder kan tilpasse knapperne på enhederne, så de eksempelvis kan oprette en ”tryk for at tale”-knap. Telefonerne understøtter mission-critical push-to-talk (MCPTT), som gør det muligt kommunikere mellem flere enheder i barske betingelser. Enhederne understøtter også mulighed for streaming af video og videoopkald i grupper via det opdaterede Nokia Team Comms (NTC) 23, som afvikles via det såkaldte Nokia Mission Critical Industrial Edge (MXIE).

De to enheder er blevet grundigt testet og certificeret til at klare de krævende behov, der er på arbejdspladser inden for olie, gas, minedrift og produktion af kemikalier. 5G-telefonerne kan derfor holde til at blive brugt i farlige miljøer (kaldet ATEX Zone 1) eller længere væk (kaldet ATEX Zone 2), hvor en eksplosiv atmosfære kan forekomme.

“Hos Nokia bestræber vi os på at hjælpe virksomheder med pålideligt at forbinde medarbejdere på de mest intuitive måder for at holde dem sikre og produktive. Ved at udvide vores portefølje med de nye 5G-håndholdte enheder og gøre Nokia Team Comms 3GPP-tilpasset kan vi imødekomme de voksende behov hos virksomhedsarbejdere i industrielle og farlige miljøer såvel som offentlige sikkerhedsteams,” siger Martin Beltrop, Head of Industrial Devices, Enterprise Campus Edge Solutions.

Specifikationer på Nokias to nye håndholdte enheder

Den ene af de to nye håndholdte enheder er brandet med Nokia-logoet og har modelnummeret HHRA501x. Den anden enhed er en i.safe MOBILE IS540.1. Nokia tilbyder erhvervskunder begge produkter.

De to nye arbejdsmobiler kører Android 12 og er GMS-certificeret, så de kan anvende Googles apps og tjenester. De understøtter både 5G SA (standalone) og NSA (non-standalone), herunder bånd 68, som er dedikeret til beredskaber og sikkerhedsrelaterede anvendelser.

Enhederne understøtter både 16 pin-stik til tilbehør og USB-C, ligesom der er mulighed for både eSIM og nano SIM.

Nokia er foreløbig sparsomme med oplysninger om de nye enheder. På modellen IS540.1 finder man i hvert fald 8 GB RAM, 128 GB lagerplads, en Qualcomm QCM6490-chip, et 48 megapixel bagkamera med autofokus, et 5 megapixel selfiekamera og et 4.400 mAh batteri.

Sidstnævnte telefon har bred 5G-understøttelse. Den understøtter bånd 1, 2, 3, 5, 7, 8, 30, 12, 20, 25, 28, 38, 40, 41, 48, 66, 71, 77, 78 og 79. Se hvad de forskellige frekvensbånd svarer til.

Læs også: Hvilke frekvenser bliver brugt til 5G-mobilnetværk?