Ny 5G-rekord: Ericsson opnår 5,7 Gbit/s med carrier aggregation

I en ny laboratorietest er det lykkedes den svenske netværksgigant Ericsson at opnå en 5G-hastighed på hele 5,7 Gbit/s ved at slå hele seks 5G-forbindelser sammen.

Ny 5G-rekord: Ericsson opnår 5,7 Gbit/s med carrier aggregation

Det hænder jævnligt, at netværksvirksomheder slår nye hastighedsrekorder – og nu er endnu en af slagsen kommet i hus hos svenske Ericsson.

Ericsson har slået intet mindre end seks frekvenser sammen for at opnå en samlet hastighed på 5,7 Gbit/s. Tre af frekvenserne var med frekvensmodulationstypen FDD (frequency division duplex), mens de tre andre frekvenser var med frekvensmodulationstypen TDD (time division duplex). Alle seks frekvenser var under 6 GHz-frekvensområdet.

I testen anvendte Ericsson også sin egen hardware til radionetværket (RAN), førende carrier aggregation-software og ny, avanceret RAN-koordinering – det vil sige koordinering afflere netværkselementer i radionetværket såsom basestationer og adgangspunkter.

I alt blev der opnået en båndbredde på 400 MHz ved brug af frekvenser med en båndbredde på mellem 20 MHz og 50 MHz, hvilket giver den samlede hastighed på 5,7 Gbit/s.

Læs også: Ericsson og MediaTek opnår rekordhøj 5G-uploadhastighed

Højere hastigheder, øget kapacitet og bedre kvalitet

Ifølge Ericsson er seks sammenlagte frekvenser ikke bare blær og rekorder – det har masser af fordele i praksis. Teleselskaber kan udnytte teknologien til at optimere brugen af de tildelte frekvenser på deres 5G-netværk, så kunder kan opleve højere datahastigheder og øget kapacitet.

De høje hastigheder vil især komme til sin ret hos brugere, der downloader store mængder af data. Konkret kan man opleve bedre lyd- og videokvalitet ved streaming af indhold, hurtigere download af store filer og generelt en bedre internetoplevelse.

“Vi holder momentum inden for carrier aggregation ved løbende at udvide dets potentiale til at øge kapacitet og hastighed. Vores vellykkede 6CC-dataforbindelse viser, hvor alsidig vores løsning er, og at vi er klar til at arbejde med partnere i økosystemet for at gøre denne nye sammenlægning af frekvenser til virkelighed,” siger Sibel Tombaz, Head of Product Line 5G RAN hos Ericsson Networks, og tilføjer:

”Vores mål er som altid at hjælpe kunderne med at imødekomme slutbrugernes voksende appetit for 5G med høj kapacitet og ultrahøj hastighed.”

Læs også: Nyheder om 5G