Antallet af 5G-roamingforbindelser eksploderer på få år

Allerede i 2027 vil der være milliarder af 5G-roamingforbindelser verden over på grund af udbredelsen af 5G-kompatible IoT-enheder.

Antallet af 5G-roamingforbindelser eksploderer på få år

5G fortsætter med at brede sig rundt om i verden. Det ser man ikke kun på antallet af 5G-smartphones, 5G-routere og flere antenner på master og i byerne.

Udbredelsen af 5G vil i de kommende år især vise sig i form af en enorm stigning i antallet af IoT-enheder, der roamer – det vil sige opererer på forskellige mobilnet.

Læs også: Alt om 5G-teknologien

Stigning på 800 procent på fire år

Ifølge Juniper Research vil IoT-forbindelser udgøre 27 procent af alle 5G-roamingforbindelser i 2027. Helt konkret vil der være 142 millioner 5G-opkoblede IoT-enheder, der roamer. Til sammenligning er der i 2023 kun 15 millioner IoT-roamingforbindelser. Der er dermed tale om en stigning på hele 800 procent over fire år.

Ifølge Juniper vil udviklingen blive drevet af en øget brug af 5G-standalone-konfigurationer af 5G-mobilnet. 5G-standalone (5G-SA) er ’ægte’ 5G og har det nyeste kernenetværk, som giver højere hastigheder og lavere responstid.

Udviklingen øger efterspørgslen på 5G-roamingaftaler mellem teleselskaberne, og i takt med udbredelsen af IoT-enheder er de også nødt til at kunne operere på flere mobilselskabers netværk – både offentlige 5G-net såvel som private 5G-net. Roaming via IoT kan, ligesom med mobiltelefoner, også foregå over landegrænser.

Vesteuropa dominerer brugen af 5G IoT

Junipers prognose viser, at 21 procent af det globale antal 5G IoT-forbindelserforbindelser i 2027 vil blive anvendt i Vesteuropa. Det tæller som regel lande som Tyskland, Østrig, Belgien, Frankrig, Liechtenstein, Luxembourg, Holland og Schweiz.

”For yderligere at udnytte væksten i 5G IoT i Vesteuropa skal teleselskaberne indgå roamingaftaler, der udnytter selvstændige 5G-netværk til at forbedre netværksydelsen for roamingforbindelser og levere det samme serviceniveau, når de roamer, som de gør på hjemmenetværk.”

Læs også: Nyheder om 5G