Nu er halvdelen af 3’s netværk opgraderet med 5G

Teleselskabet 3 er godt i gang med at udrulle 5G i Danmark. Nu er teleselskabet klar med 5G i 23 nye kommuner.

Nu er halvdelen af 3’s netværk opgraderet med 5G

De danske teleselskaber er i fuld sving med at udrulle 5G i Danmark. Hvor TDC allerede opnåede noget nær fuld 5G-dækning i Danmark allerede i december 2020, har Telia, Telenor og 3 taget sig noget længere tid.

Teleselskabet 3 oplyser nu i en pressemeddelelse, at halvdelen af selskabets netværk nu er på 5G. I alt 2.330 eksisterende antennepositioner skal opgraderes, og det er altså nu sket for halvdelen af dem.

”Vi arbejder på højtryk for at bygge nye antennepositioner og opgradere vores eksisterende til 5G og moderniseret 4G i hele Danmark, og nu er vi halvvejs. Det er en vigtig milepæl for os, og vi glæder os over, at vi kan levere en endnu bedre brugeroplevelse og sikre vores kunder den bedst mulige dækning, når de er på farten,” siger Kim Christensen, der er netværksdirektør i 3.

Læs også: Seneste nyheder om 5G

5G fra 3 i 23 nye kommuner

I forbindelse med den fortsatte 5G-udrulning kan 3 nu annoncere, at 23 nye kommuner er blevet føjet til listen over kommuner, hvor teleselskabet tilbyder 5G-netværk. Ud over 5G, som giver højere hastigheder og øget kapacitet på netværket, er eksisterende 4G-antenner også opgraderet. Det vil give en fordobling af kapaciteten på 4G-nettet.

Ifølge 3’s dækningskort kan kunder forvente en udendørs downloadhastighed på 5G-nettet på mellem 25 og 345 Mbit/s, mens uploadhastighederne vil ligge på mellem 23 og 38 Mbit/s.

3 bruger, ligesom de andre teleselskaber, en række forskellige 5G-frekvenser. 700 MHz giver en fladedækning, mens der opnås højere hastigheder og øget kapacitet med 3.500 MHz-frekvensbåndet. Derudover anvender 3 også 1.800 MHz og 2.100 MHz. Længere ude i fremtiden vil 3 også tage det lynhurtige 26 GHz-frekvensbånd i brug.

Ved udgangen af året forventer 3 at dække stort set hele landet med 5G-netværk. Frem mod 2023 bygger teleselskabet derudover 1.000 nye mastepositioner over hele landet.

Læs også: Så langt er teleselskaberne med udrulningen af 5G