Britisk teleselskab kombinerer syv 4G- og 5G-frekvensbånd

Teleselskabet EE og Qualcomm har opnået en downloadhastighed på hele 2,2 gigabit i sekundet ved at kombinere to 5G-frekvenser med fem 4G-frekvenser.

Britisk teleselskab kombinerer syv 4G- og 5G-frekvensbånd

Der kommer meget snart fart over 5G-forbindelserne. Det britiske teleselskab EE, som var det første i landet til at udrulle 5G, har nemlig gennemført en test sammen med chipproducenten Qualcomm.

Sammen opnåede de i et eksperiment en downloadhastighed på hele 2,2 gigabit i sekundet. Testen blev gennemført ved at sammenlægge intet mindre end syv forskellige frekvenser (carrier aggregation) bestående af en båndbredde på i alt 170 MHz. Fra EEs 5G-netværk blev der anvendt 3,4 GHz- og 3,6 GHz-frekvensbåndet. De resterende fem sammenlagte frekvenser var alle fra 4G-netværket – to 1,8 GHz-frekvensbånd, et 2,1 GHz-frekvensbånd og to 2,6 GHz-frekvensbånd.

Testen blev gennemført ved brug af en smartphone udstyret med Qualcomms Snapdragon 8 Gen 1-SoC med modemmet X65 5G, som understøtter teoretiske downloadhastigheder på op til 10 gigabit i sekundet og op til 10 sammenlagte frekvenser.

Læs også: De danske teleeselskabers 5G-udrulning

1,7 Gbit/s mobilnet på vej til større byer

Ifølge EE og Qualcomm betyder testresultatet, at slutbrugere vil kunne opleve en downloadhastighed på 1,7 gigabit i sekundet. Det er ifølge virksomhederne første gang, at et europæisk mobilnet har formået at sammenlægge syv frekvenser.´

“Vores forpligtelse til at investere i teknologi og innovation kombineret med vores førende 5G-fodaftryk gør fortsat, at EE-nettet tilbyder og opretholder den bedste samlede 5G-oplevelse i Storbritannien. Ved at samle vores forskningsekspertise med Qualcomm Technologies har vi været i stand til at forbedre EE-netværket yderligere og vil begynde at levere nogle af Europas hurtigste 5G-hastigheder i vores større byer,” siger David Salam, direktør for mobiltelefoni hos EE.

Syvdobbelt carrier aggregation hos EE ruller ud i større byer allerede i løbet af i år, og teknologien vil være understøttet af næste generations smartphones, lyder det i en pressemeddelelse.

Læs også: Alt om 5G-teknologien