Østrigs afprøver smart landbrugsprojekt med droner med 5G

Østrig har taget hul på landets første store landbrugsprojekt, hvor droner med 5G skal optimere og hjælpe med at levere data og information.

Østrigs afprøver smart landbrugsprojekt med droner med 5G

Huawei har i samarbejde med virksomheden Dronetech lanceret et helt nyt intelligent landbrugsprojekt i Østrig, hvor droner med 5G-forbindelse bliver essentiel del. Dronerne med 5G bruges til at monitorere store landbrugsområder og effektivisere gødningsforbruget.

Droner med 5G skal hjælpe landbruget

Dronerne er udstyret med et 5G-modul fra Huawei, der muliggør transmission af store mængder data om vinmarkerne på vingården Nussböckgut i Leonding, Østrig.

Dronerne kan overflyve vinmarkerne på vingården og indsamle stor mængder data i realtid om vinmarkernes tilstand, som kan bruges til at optimere vedligeholdet af markerne og øge effektiviteten. Det forklarer Andreas Reichhardt, Viceminister for det østrigske ministerium for Landbrug, Regioner og Turisme.

Andreas Reichhardt uddyber, at vingården på den baggrund kan træffe hurtige og præcise beslutninger om, hvad der skal ske.

”Landbrug kræver hårdt arbejde, det er svært at få fat i kvalificeret arbejdskraft, og det er vigtigt at behandle afgrøder på en måde, der er så miljøvenlig som mulig”, supplerer Beatrix Velechovsky, der bestyrer vingården Nussböckgut.

Dronetechs direktør, David Hopf vurderer, at droner bliver vigtig for fremtidens landbrug. “Du kan overflyve store arealer hurtigt og med det samme se, hvor på markerne, der er behov for gødning og vanding. På samme tid kan vi bruge dronerne til at reducere pesticidforbruget”.

Se også: 5G-dækning i Danmark

Største udfordring er 5G-droner

Den største udfordring for 5G-droner er dog stadig netværksdækning. Lige nu er 5G-netværkene primært beregnet til at blive brugt af slutbrugeren enten indendørs eller på landjorden.

Men dronerne skal have netværk, også når de flyver halvtreds meter oppe i luften over markerne.

Se også: Nyheder om 5G og landbrug