Samsung udnytter mmWave til at øge Wi-Fi-hastighederne

Samsung har fundet metode til at gøre offentlig WiFi langt hurtigere ved brug af 5G mmWave.

Samsung udnytter mmWave til at øge Wi-Fi-hastighederne

Samsung hævder at have nået et vigtigt gennembrud i brugen af 5G-spektrum til at styrke offentlig Wi-Fi efter et forsøg i et kørende undergrundstog, hvor mmWave-spektrum blev brugt til at levere backhaul.

WiFi med 1,8 Gbit/s mod 71 Mbit/s

Leverandøren oplyste, at der blev opnået downloaddatahastigheder på 1,8 Gb/s over Wi-Fi. Det er ca. 25 gange hurtigere end de 71 Mb/s, der i øjeblikket gennemsnitligt er tilgængelige på tognetværket i den sydkoreanske hovedstad Seoul.

Der blev anvendt en Samsung Galaxy S21 Ultra-telefon i forsøget, som omfattede installation af leverandørens 5G Compact Macro-enheder langs jernbaner, der dækker fem stationer, ved hjælp af 800 MHz i 28 GHz-båndet.

Demonstrationen blev gennemført i samarbejde med førende koreanske mobiloperatører og ministeriet for videnskab og teknologi.

Stort potentiale til at supplere andre trådløse teknologier

Kim Seung-il, VP og leder af Korea Business i Samsungs Networks Business, forklarede, at forsøget beviste potentialet i mmWave 5G til at supplere andre trådløse teknologier og forbedre de eksisterende netværks ydeevne.

Se også: Nyheder om 5G