Nokia og Ericsson vinder netværksaftaler efter udskiftning af Huawei

Nokia og Ericsson er nu godt i gang med at overtage Huaweis amerikanske netværksaftaler - og det kan blive lukrativt for begge selskaber.

Nokia og Ericsson vinder netværksaftaler efter udskiftning af Huawei

Nokia og Ericsson har vundet nogle af de store, tidlige kontrakter om at erstatte Huaweis udstyr i amerikanske netværk. Det sker efter, at de to 5G-leverandører har overtaget store internationale aftaler hos andre teleselskaber fra Huawei.

Nokia og Ericsson nupper Huaweis gamle netværksaftaler i USA

Viaero Wireless meddelte i en meddelelse, at Ericsson vil erstatte Huaweis kerneudstyr, radioaccessnetværk (RAN), mikrobølge- og routerudstyr på mere end 900 LTE-steder i Viaeros netværk. Der er dog intet om de finansielle detaljer i aftalen.

Viaeros nye aftale med Ericsson kommer kun få uger efter, at Union Wireless sagde, at selskabet vil bruge Nokias udstyr til en lignende indsats. Union har ikke oplyst antallet af steder, der er omfattet af den nye Nokia-aftale, og heller ikke den finansielle værdi af aftalen.

Der er stadig en række virksomheder, som endnu ikke har offentliggjort deres “rip and replace”-planer. Ifølge FierceWireless planlægger mange af landets mindre trådløse netværksoperatører at udskifte udstyr fra Huawei og ZTE.

Se også: Huawei ude af danske 5G-netværk

Betydelige aftaler i hele verden

De seneste sejre til Ericsson og Nokia er betydelige. I nylige FCC-indberetninger oplyste Viaero, at selskabet havde 110.000 kunder, og at Huawei leverede ca. 80 % af udstyret i dets netværk. Virksomheden anslog, at omkostningerne ved at udskifte dette udstyr kunne være på over 300 millioner dollars.

FCC’s “rip and replace”-program er blot det seneste i en lang række af tilbageslag for Kinas Huawei. Nokia og Ericsson har i flere år nu profiteret af den sorte liste over Huawei i hele verden, som er blevet sortlistet. Telia, Telus og Telefónica er f.eks. blandt de internationale operatører, der har erstattet Huaweis udstyr med udstyr fra Ericsson og Nokia.

Se også: Nyheder om 5G aftaler internationalt