5G og IoT kan reducere engelsk CO2-udslip med 78 %

5G kombineret med IoT kan reducere C02-udslip i England med hele 78 procent inden 2035 - transport, produktion og landbrug har størst effekt.

5G og IoT kan reducere engelsk CO2-udslip med 78 %

Ved at indføre 5G og IoT kan man reducere den britiske CO2-udslip med 78 % inden 2035. Det viser en ny rapport fra det London-baserede konsulentfirma WPI Economics. Rapporten er lavet på bestilling af Vodafone.

Det er naturligvis en rapport, som Vodafone og teleselskaber generelt kan lukrere på og derfor skal man måske ikke være helt så optimistisk som rapporten giver grobund for at være.

Landbrug får gavn af 5G og IoT

Lad os kigge på tallene. Alene ved at anvende de nye digitale teknologier inden for nøgleområderne produktion, transport og landbrug vil man kunne reducere Storbritanniens samlede emissioner med op til 4 % om året. Det svarer til 17,4 mio. tons CO2.

I byerne vil transportsektoren kunne bidrage med størstedelen (87 %) af CO2-besparelserne fra digital teknologi.

På landet ville 38 % af besparelserne ikke overraskende komme fra landbruget. Intelligente IoT-sensorer, der anvendes til dyrkning af afgrøder og overvågning af jord, gødning, foder og vand, har nemlig et enormt potentiale til at reducere spild og øge effektiviteten.

Se også: 5G vil give IoT-enheder over alt

Smartere transport – svarer til at fjerne 2 millioner biler

På transportområdet vil brugen af IoT og 5G til bedre telematik bl.a. kunne hjælpe leveringsselskaberne med at planlægge smartere og kortere ruter og reducere tomgangstider.

Ved at bruge mindre brændstof som følge heraf ville man spare Storbritannien for 9,3 mio. ton CO2 om året. Det svarer til at fjerne to millioner biler fra vejene, lyder det i følge rapporten.

På fabriksgulvet kan brugen af AI og maskinlæring sammen med intelligente byggeløsninger gøre produktionslinjerne hurtigere og mere energieffektive. Slutresultatet kan være en reduktion af CO2 på 3,3 millioner tons om året.

Som vi nævner i indledningen skal man måske tage tallene lidt med et gran salt, da det er tal fra en bestillingsrapport fra Vodafone. De og teleselskaber generelt har en særskilt interesse i at speede 5G-processen med mere lempelige krav og måske endda også store tilskud for at booste regnskaberne. Specialister er dog enige om, at kombinationen af 5G og IoT kan reducere C02-udslippet. Vi håber, at rapporten får ret i sine forudsigelser.

Se også: Nyheder om 5G og miljøet