5G Fixed Wireless Access er det hurtigst voksende bredbåndssegment

5G Fixed Wireless Access vil vokse med 71 procent årligt de næste fem år - kan være et godt alternativ til kablet bredbånd.

5G Fixed Wireless Access er det hurtigst voksende bredbåndssegment

Ifølge ABI Research er Fixed Wireless Access (FWA) det hurtigst voksende segment på markedet for bredbånd i hjemmet hen over de næste fem år i takt med udrulningen af 5G.

I stedet for en fysisk forbindelse til internettet som fiber eller kabel, bruger FWA et mobilt netværk forbundet til en router, så man som bruger for en oplevelse tilsvarende en fast forbindelse.

Fixed Wireless Access får stort boost med 5G

Selvom 4G er blevet brugt til FWA, er 5G et markant boost til teknologien på grund af den øgede hastighed og kapacitet, takket være højbånd og langdistancespektrum, som denne næste generation af netværk byder på.

Fordelen ved 5G FWA er, at det kan give superhurtigt bredbånd i områder med dårligere dækning og desuden giver bedre fleksibilitet og konkurrence i byområder.

Se også: Hvor god 5G har Danmark?

71 procent stigning årligt de næste 5 år

ABI Research siger, at 5G FWA på nuværende tidspunkt står for mindre end 1 procent af alle bredbåndsforbindelser i husholdningerne, men med den stigende adgang til 5G og øgede efterspørgsel på opkobling kommer markedet til at stige med 71 procent årligt hen over de næste fem år, svarende til 58 millioner abonnenter eller 4 procent af det globale marked.

Pandemien har gjort, at det totale antal af bredbåndsabonnementer er steget med 4 procent år for år til 1,1 milliard, blandt andet på grund arbejde og uddannelse online og e-handel. Udover nye teknologier som 5G FWA kommer udbyderne også til at investere i opgradering til fiber og kabelinfrastruktur for at kunne klare efterspørgslen og bedre kunne konkurrere i og med at markedet udvides.

“Den stigende udbredelse af internetforbundne enheder, smart-tv’er og smart home-enheder samt forbrugernes medieforbrug via internetapplikationer vil fortsat drive udbredelsen af højhastighedsbredbånd i de kommende år,” siger Khin Sandi Lynn, Industry Analyst hos ABI Research.

Se også: Nyheder om 5G bredbånd