3 laver privat netværk til Mærsk på Aarhus Havn

3 har indledt samarbejde om at levere privat netværk til Mærsk på Aarhus Havn - det kan opgraderes til 5G og til brug af IoT.

3 laver privat netværk til Mærsk på Aarhus Havn

Teleselskabet 3’s erhvervsdivision, 3Business, skal levere et privat 4G-netværk til Mærsks havneforretning, APM Terminals, i Aarhus.  Løsningen kan opgraderes til 5G.

3 bag privat netværk for Maersk i Aarhus Havn

Den private APN-løsning betyder, at APM Terminals’ trafik kan køre via 3’s offentlige mast i området uden at komme i berøring med den offentlige del af netværket. Løsningen sikrer også, at det lukkede netværk lever op til alle APM Terminals’ sikkerhedskrav.

3 har ligeledes fået etableret en ekstra mast i området med 24/7 overvågning og service, så APM Terminals er garanteret driftssikkerhed og rigeligt kapacitet og hastighed døgnet rundt.

Sigurd Leth, der er direktør for 3Business, forklarer, at APM Terminals med rette har høje forventninger til deres leverandører, så de er meget stolte af den løsning, de sammen har udviklet.

Se også: Private 5G-netværk giver virksomheder nye muligheder

Mere omkostningeffektivt end at købe egne frekvenser

“Der er ingen tvivl om, at potentialet for at udbrede løsningen til andre er stort. Vi oplever en stigende efterspørgsel fra virksomheder og industrien på de private netværk, som for eksempel gør det muligt at gøre produktionen trådløs. Vores set-up på Aarhus Havn viser, at man kan høste mange af fordelene ved et privat netværk med en APN-løsning, som er langt mere omkostningseffektiv for virksomhederne end at købe egne frekvenser,” siger Sigurd Leth, der er direktør for 3Business.

Til en start er netværket baseret på 4G, men det kan opgraderes til 5G og udvides til også at blive brugt til Internet of Things.

3 er godt i gang med at rulle 5G ud i Danmark. Til sommer er 5G rullet ud i en 1/3 af selskabets netværk, lover de. Til nytår 2021 forventer de 5G i 74 % af deres netværk og i sommeren 2022 er de fuldt dækkende med 5G.

Se også: Nyheder om private netværk