Samsung i nyt polsk samarbejde om 4G og 5G

Samsung skal sikre 5G til polsk teleselskab - det skal bane vejen for flere netværksaftaler i Europa, forklarer Samsung.

Samsung i nyt polsk samarbejde om 4G og 5G

Samsung har indgået et samarbejde med den polske operatør Play om at udføre 4G og 5G-tests. Samarbejdet kan lægge grunden for et større nærvær på det europæiske netværksmarked.

Som en del af aftalen har de to selskaber bestemt sig for at fokusere på det, Samsung kan tilbyde, såsom 4G-radier, 5G Massive MIMO radier og basebåndsenheder samt drift på lav- og mellembåndsspektret.

Samsung giver de bedste løsninger

Testene skal også forsøge at få adgang til 2G og 3G standardkompatibilitet med de nyest tilgængelige teknologier. Play mener, at Samsungs kit kommer til at åbne døren til ”endnu bedre netværkskapacitet og ydeevne for basestationerne” og fremhævede muligheden for at hjælpe operatører med at udvide fleksibiliteten i netværkshåndtering og bedre omkostningseffektivitet.

CTO for Play, Michal Ziolkowski, siger, at samarbejdet gør det muligt for Play at vælge de bedste løsninger, når det gælder udrulning af netværket.

Se også: Damarks bedste mobilnet

Må ikke bruge Huawei fremover i Polen

Størstedelen af Plays nuværende netværk kommer fra Huawei, men Polen har indført restriktioner, så operatører ikke må købe produkter solgt af leverandører, der anses som risikable, samt kræver, at de inden for fem år fjerner alle produkter, der allerede er implementeret.

Huawei ses som en risikabel leverandør af mange lande. Ericsson har også bidraget med en lille del af Plays udrustning. Testene af netværkene begynder i Play laboratorier og på de almindelige netværk i Warszawa inden længe.

Se også: Bredbånd med 5G

Vil udvide aktiviteter i Europa

Samsungs chef for netværk i Europa, Thomas Riedel, har beskrevet testene som en betydningsfuld milepæl for de to selskaber og tilføjer, at Samsung fortsat vil arbejde på at udvide sit nærvær både i Europa og i resten af verden.

De er allerede en del af de kommercielle tjenester på andre markeder i for eksempel Sydkorea, USA, Japan, Canada og New Zealand. Som en del af deres ambitioner på det europæiske marked, gennemførte selskabet tidligere i år det, der blev kaldt den første standalone 5G-test i Tjekkiet sammen med Deutsche Telekom.

Se også: Nyheder om 5G-netværk