Apple kan tidligst lancere iPhones med egne 5G-modemmer i 2023

Apple er først klar med egne 5G-modemmer i 2023, men så understøtter de også sub-6 og mmWave 5G.

Apple kan tidligst lancere iPhones med egne 5G-modemmer i 2023

Apple udvikler egne CPUer og GPUer og vi har på det seneste hørt rygter om, at også 5G modemmer inden længe skal produceres hos selskabet selv. Først hørte vi, at de egenproducerede 5G modemmer kan komme iPhone-modellerne i 2022, men ifølge den kendte analytiker Ming-Chi Kuo kommer det tidligst til at ske i 2023.

Apples egne 5G-modemmer understøtter sub-6 og mmWave 5G

Det passer godt med de tidligere oplysninger, vi har fået fra et hold analytikere ved Barclays, der også taler om 2023. Modemmet kommer til at understøtte både sub-6 og mmWave 5G.

Apple bekræftede tilbage i december 2020, at de er i gang med at udvikle et modem. For et par måneder siden annoncerede de en investering på en milliard euro i en ny R&D afdeling i München i Tyskland. Dens primære mål er at udvikle 5G og kommende trådløse teknologier, men skal også arbejde med andre teknologier.

Se også: 5G bredbånd til laveste priser

Fra Qualcomm til Intel til sig selv – og for nu igen til Qualcomm

Udover Apples ønske om at kontrollere alt inden for hardware og software til deres produkter, er modemmarkedet ret hårdt. En uenighed om patenter fik i 2018 Apple til at droppe sin landvarige samarbejdspartner Qualcomm og skifte til dårligere Intel-design.

Intels modemafdeling havde imidlertid svært ved at klare sig økonomisk, så selskabet forlod det marked og solgte den del af virksomheden til Apple for en milliard dollars i 2019.

Intels gamle modemafdeling er nu basis for Apples udvikling af egne 5G-modemmer. Men for nu er Apple vendt tilbage til modemmer fra Qualcomm.

Se også: Billige 5G-telefoner

Pres på Qualcomm efter 2023

Retsdokumenter afslører, at iPhone 12-serien har Qualcomms X55 5G-modem, og der ligger en aftale frem til 2023 om at bruge en blanding af X65 og X70-modemmer til iPhone 13 og iPhone 14-serierne.

Det betyder, at Apple har en nødløsning, hvor deres eget 5G modem ikke er klar til lancering i 2023. Men lykkes det Apple at udvikle et eget modem, betyder det et tab på millioner af ordrer for Qualcomm. Selskabet har tjent mange penge på at levere til Apple, men vi må se, hvordan det udvikler sig i fremtiden.

Kuo mener, at dette vil tvinge Qualcomm til at arbejde hårdere på 5G-designs til mellemklassemobiler og tilmed telefoner i de helt billige prisklasser for at dække tabet. Samtidig betyder den mangel på chips, der er i øjeblikket, at selskabet har et rigtig godt udgangspunkt i forhandlinger.

Sådan kommer det dog ikke altid til at være og både Qualcomm og MediaTek vil blive presset til at sænke priserne.

Se også: Nyheder om 5G-teknologi