Huawei og ZTE ikke med i Indiens 5G-test

Indien har ikke udstedt officielt forbud mod Huawei og ZTE, men store 5G-test bliver uden de to kinesiske virksomheder.

Huawei og ZTE ikke med i Indiens 5G-test

Indiens teleminister har holdt de kinesiske producenter af teleudstyr Huawei og ZTE ude fra landets 5G-test. Indien er dermed det seneste land til at udelukke kineserne.

Huawei og ZTE må ikke deltage i 5G-test i Indien

Ministeriet gav tilladelse til lidt over ti selskaber, blandt andet Ericsson, Nokia og Samsungs netværksenheder til at udføre en seks måneders test af 5G-teknologi. Huawei og ZTE nævnes ikke specifikt og de er ikke udelukkede fra at levere 5G-udstyr til operatører.

Indien er verdens næststørste marked regnet i antal telefonbrugere. I en udtalelse fra den indiske regerings pressebureau står, at hvert selskab også skal udføre test i landdistrikter og semi-urbane områder udover de urbane områder, så fordelene ved 5G-teknologi dækker hele landet og ikke kun er samlet i de urbane områder.

Se også: Status for 5G-netværk i Danmark

Intet officielt forbud mod Huawei – men skal bruge udstyr fra betroede kilder

De indiske myndigheder har endnu ikke implementeret et officielt forbud mod de kinesiske selskaber, der på nuværende tidspunkt står for en stor del af udstyret til Indiens mobiludbydere. Regeringen har dog antydet en hårdere og mere sikkerhedsorienteret tilgang til landets netværk, hvilket forventes at tale mod de kinesiske selskaber.

I december udtalte regeringen, at de ville finde frem til ”betroede” leverandører af teleudstyr, som deres operatører kan bruge i sine netværk som en del af et nyt sikkerhedsdirektiv for sektoren.

Disse nye indkøbsregler forventes at træde i kraft i juni og kommer til at betyde, at de indiske netværksudbydere er nødt til at købe bestemte slags udstyr fra ”betroede kilder”. Der kan også indgå en liste over udelukkede leverandører.

Se også: Nyheder om 5G