Nokia nummer 1 på essentielle 5G-patenter

Nokia er førende i verden på essentielle 5G-patenter, konkluderer uafhængig undersøgelse. Styrken og ikke antallet er vigtigt, siger Nokia.

Nokia nummer 1 på essentielle 5G-patenter

Nokia er førende på essentielle 5G-patenter, viser undersøgelsen Standard Essential Patents foretaget af PA Consulting. Undersøgelsen er fra april i år.

Det er anden gang, at Nokia topper listen over essentielle patenter i Standard Essential Patents. De toppede nemlig også sidste gang, PA Consulting undersøgte markedet tilbage i 2019.

Baseret på uafhængig vurdering af hvad essentielle 5G-patenter er

Undersøgelsen er baseret på PA Consultings egen vurdering af, hvad der kan deklareres som essentielle 5G-patenter og ikke på, hvad de enkelte netværksleverandører selv vurderer er essentielle patenter.

Jenni Lukander, topchef for Nokia Technologies siger i forbindelse med undersøgelsen, at den reflekterer Nokias aftryk på markedet og understreger Nokias fokus på investeringer i R&D. Siden 2000 har Nokia investeret over 130 milliarder euro i R&D, oplyser selskabet selv.

De har omkring 20.000 patenter, hvor af over 3.500 beskrives som essentielle i forhold til 5G.

Se også: Status for danske 5G netværk

Handler om styrken, ikke antallet

“Undersøgelsen er også en påmindelse om, at man ikke bare skal kigge på antallet af patenter, men også på kvaliteten, når man kigger på en patentportefolios styrke”.

Se også: Nyheder om 5G patenter