EU vil have Indien til at begrænse kinesisk 5G-udstyr

EU vil forhandle med Indien om at begrænse brugen af kinesisk 5G-udstyr og ønsker flere standarder for standarder 5G-spektrum.

EU vil have Indien til at begrænse kinesisk 5G-udstyr

EU vil meget gerne samarbejde med Indien om udrulningen af 5G og globale sikkerhedsstandarder for 5G. Det skriver flere medier.
Emnet kommer til at være en del af diskussionerne ved det kommende topmøde mellem Indien og EU, der finder sted 8. maj.

EU vil arbejde sammen med Indien om at begrænse kinesisk teleudstyr

EU vil gerne alliere sig med en ”demokratisk partner” som Indien for at fastsætte åbne standarder for udrulningen af 5G, blandt andet for at begrænse brugen af kinesisk udstyr i kommunikationsnetværk.

Ifølge EU’s konkurrencekommissær, danske Margrethe Vestager, bør man skabe standarder omkring tekniske specifikationer, herunder 5G-spektrumbånd og brugerfladeteknologier for at åbne for mulighederne for lokale og mindre virksomheder.

Selvom Indien er et af verdens største markeder inden for telekommunikation, spiller landet ikke en aktiv rolle i udviklingen af standarder. Et samarbejde med partnere som EU kan helt sikkert ændre på det.

Se også: Find billig 5G bredbånd

Indien skal garantere hjælp fra EU

Det er enklere for EU at indføre forbyd mod de store kinesiske operatører som Huawei og ZTE, da de andre store aktører på markedet, Ericsson og Nokia, har deres base i Europa.

For Indien kan det være en stor udfordring at gennemføre en beslutning om at udelukke kineserne, da telekommunikationsbranchen i Indien er vant til at få udstyr billigt fra Kina. Derfor har Indien behov for en garanti for at få økonomisk støtte til at købe udstyr fra andre aktører.

Se også: USA gør det sværere for Huawei at lave 5G-udstyr

Indien presset af USA til at droppe 5G-udstyr fra kinesiske netværksproducenter

Sammen med USA, Australien, Storbritannien og andre europæiske lande har Indien lagt restriktioner på brugen af kinesisk udstyr af sikkerhedsårsager. Trump-regeringen har desuden presset Indien til at undgå brug af kinesisk udstyr i sine 5G-netværk.

Tidligere i 2021 skrev Indien under på et aftalememorandum med Japan om et samarbejde omkring multi-million-dollar projekter, der skal fungere som modstykke til Kinas voksende indflydelse.

Se også: Nyheder om 5G udstyr