5G IoT markedet bliver 250 miliarder kroner værd i 2026

Markedet for 5G IoT vil de næste fem år vokse fra 16 milliarder kroner i værdi til 250 milliarder kroner med årlig vækst på 73 procent.

5G IoT markedet bliver 250 miliarder kroner værd i 2026

Hvis du har en god idé til et produkt, der kombinerer 5G og IoT, kan det meget vel ende med at blive en lukrativ forretning. Det er i hvert fald en marked, der bliver rigtig stort i fremtiden.

5G IoT markedet eksploderer de næste fem år

I følge MarketsandMarkets vil markedet for 5G IoT vokse fra cirka 16 milliarder kroner her i 2021 til 250 milliarder i 2026. Det svarer til en årlig vækst på 73 procent, så det er et marked, der er rigtig interessant at tappe ind på.

Det er dog formentlig ikke et lille hyggeprodukt, der kommer til at drive markedet frem. Det spås, at områder som produktion, overvågning, robotter, landbrug, transport og telemedicin bliver de helt store drivkræfter i den eksplosive udvikling. Årsagen til, at 5G IoT-markedet bliver så stort de kommende år, skyldes at 5G ganske enkelt kan håndtere enorme datamængder og har meget lave latenstider. Det er vigtigt for fremtidens IoT-produkter.

Se også: Priser på 5G mobilt bredbånd

USA, Kina, Sydkorea og Japan vil drive markedet

Det er særligt i USA og Asien, at markedet for 5G IoT vil eksplodere i de næste fem år. I Asien fremhæves Kina, Sydkorea og Japan so lande, der kommer til at lukrere på udviklingen.

Se også: Nyheder om 5G IoT