Cisco vil gentænke internettets infrastruktur

Det lyder ambitiøst, når Cisco siger de vil gentænke internettet - se her, hvordan de mener, fremtidens internet og netværk bliver i fremtiden.

Cisco vil gentænke internettets infrastruktur

Cisco har fornylig annonceret  en ny strategi for at hjælpe netværk- og tjenesteleverandører over hele verden med at forbinde, sikre og automatisere deres netværk, så de kan levere et stærkere og mere tilgængeligt internet til alle, overalt, uanset geografiske begrænsninger.

Pandemien understreger hvor digital verden er blevet

Den verdensomspændende pandemi, der har hærget det meste af verden siden starten af 2020, har understreget, hvor kritisk en livline internettet rent faktisk er. Da folk blev tvunget til at arbejde hjemmefra og undervisningen rykkede hjem i stuerne, eksploderede brugen af videomøder. Over hele kloden steg internettrafikken mange steder med 25-45 procent.

Med 5G på vej og 29,3 milliarder forbundne enheder i 2023, kommer trafikken på internettet til at stige markant. Der er dog stadig over tre milliarder mennesker, som ikke har adgang til internettet, påpeger Cisco. Det er et problem, for det skaber en digital kløft, hvor mange står uden adgang til vigtig information, læring og muligheder.

Se også: 5G bredbånd til hjemmekontoret

Derfor skal internettet gentænkes

Derfor skal måden man bygget netværk på ændres og gentænkes, lyder det fra Cisco. ”Cisco har brugt de sidste fem år på at undersøge og investere i innovative metoder til, hvordan vi kan hjælpe vores kunder med at levere det bedste internet samtidig med, at de er i stand til at øge indtægterne, reducere omkostninger og mindske risici,” siger Jonathan Davidson, der er Senior Vice President og General Manager, Mass Scale Infrastructure Group hos Cisco.

For at designe fremtiden internet arbejder Cisco sammen med netværk- og tjenesteleverandører som blandt andet Altibox, AWS, Facebook, Google Cloud, Microsoft Azure, Deutsche Telecom, Rakuten, SFR, Telenor, Telia Carrier, Telstra og Vodafone.

Se også: 5G i Danmark

Sådan ser Cisco fremtidens internet

Det at opbygge netværk, der kan ekspandere og udvide internettet til flere områder, har været en udfordrende proces for netværksoperatører. Der findes i dag mange netværk og Cisco har derfor bygget Converged SDN Transport arkitektur, som hjælper operatørerne med at skabe ét fælles netværk.

Nu tager Cisco skridtet videre med deres Routed Optical Networkingløsning. Med Acacias pluggable coherent optiske moduler og Cisco Crosswork Cloud-funktioner kan operatører opbygge netværk, der er i stand til at understøtte de trafikniveauer, der forventes at komme med 5G.

Noget af det, der er arbejdet på, er at udvikle Cisco Silicon One-platformen var at være en routerfokuseret løsning til en løsning til sektorer fokuseret på web-skalerbarhed, der tilbyder ti netværkschips (enheder), som spænder fra 3.2 Tbps til 25.6 Tbps.

Cisco har også præsenteret det, de kalder for ‘Abonnement Management’ med Cisco Cloud Native Broadband Network Gateway for teleoperatører. Det skal gøre det muligt at lave en samlet abonnement management-løsning, der leverer større simplificeringer og effektivitet samtidig med, at tjenesteudbydere kan tilbyde uafhængige services upåagtet af, hvor folk bruger disse tjenester.

Crosswork Cloud består af en ny applikation ved navn Traffic Analysis, der tilbyder et omfattende overblik over netværket. Trafic Analysis giver anbefalinger til, hvordan man kan optimere trafik på netværket, så man undgår at påvirke kundeoplevelsen.

Endelig har Cisco også annonceret en række nye routere med højere hastigheder og bedre performance.

Se også: Nyheder om internettet