Samsung telefoner har langt hurtigere 5G end iPhone

iPhone 12 har problemer med 5G-hastighederne, og Samsung dominerer viser undersøgelse - 4G-hastighederne er endnu værre for iPhone.

Samsung telefoner har langt hurtigere 5G end iPhone

Ny test viser, at iPhone 12’s datahastigheder via 5G halter efter de fleste af Android-konkurrenterne. Den dominerende aktør på markedet er Samsung.

Samsung dominerer på 5G-hastighed

Det er OpenSignal, der har foretaget en undersøgelse i USA, hvor iPhone 12 5G havner under mindst 25 Android-mobiler. I førertrøjen finder vi Samsung Galaxy S21 5G, der har en gennemsnitlig downloadtid på 56 Mbit/s. Totalt ligger 15 Samsung-mobiler på top 25.

Samsung er også allerede inde på sin tredje generation af 5G-mobiler og Galaxy S21 har Qualcomms Snapdragon 888-processor, der har det mest avancerede Qualcomm 5G-modem til dato.

Top 25 afsluttes med LG Velvet 5G med en gennemsnitlig hastighed på 37,8 Mbit/s.

Se også: Danske 5G-netværk

iPhone 12 slet ikke på listen

iPhone 12 er slet ikke med på top 25-listen. iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max har en gennemsnitlig downloadhastighed på 36,9 Mbit/s, mens iPhone 12 og iPhone 12 Mini ligger endnu længere nede på den totale liste med henholdsvis 29,6 Mbps og 32,9 Mbit/s.

Ejere af de nyeste Apple-telefoner har derimod oplevet den største forbedring i hastighed. Downloadhastighederne blev 2,3 gange hurtigere med iPhone 12’s 5G end med ældre 4G-modeller. Apple ligger øverst på den liste, hvilket giver god mening med tanke på, at det en den første generation af iPhones med det nye 5G-netværk.

Alle med en iPhone 12 kan også forvente forbedringer i USA, takket være udbygningen af mmWave 5G-spektrummet, der lover bedre hastigheder end sub-6GHz. Undersøgelsen viser dog, at Apple også halter efter, når det gælder 4G.

5g hastigheder

Se også: 5G aktier man skal holde øje med

iPhone halter også på 4G

I rapporten står: ”I takt med at USA fortsætter med 5G, mindsker Apple hullet i forhold til andre smartphonemærker. I områder, hvor 5G er tilgængelig, oplever Apple-brugere downloadhastigheder, der er omkring 18 procent langsommere end det hurtigste mærke (Samsung). Med med hensyn til 4G-downloadningshastighed, oplever vores OnePlus- og Google-brugere hastigheder mere end dobbelt så hurtige som Apple-brugerne”.

Når det gælder netop 4G, ligger iPhone-brugerne i snit på 18,9 Mbit/s, mens OnePlus og Samsung ligger på henholdsvis 38,4 og 34 Mbit/s.

Se også: Nyheder om 5G telefoner