Sidste år steg antallet af byer med 5G med 350 procent

Kina og USA har ikke overraskende flest byer med 5G, men som region er Europa rigtig godt med. 61 lande har nu 5G verden over.

Sidste år steg antallet af byer med 5G med 350 procent

Flere end 1.330 byer verden over har nu 5G-netværk, det skriver Viavi Solutions i en ny rapport. Det er en stigning på 350 procent hen over det seneste år, og det er altså sket trods coronapandemien. Coronapandemien har trods alt haft en dæmpende effekt på arbejdsindsatsen verden over, så udrulningen ser godt ud set med 5G-øjne.

61 lande har nu 5G – flest byer i Kina og USA

Mere end 30 procent af verdens lande har nu adgang til 5G, har Viavi konkluderet i sin femte årlige rapport om status for 5G. I rapporten kan man læse, at 61 lande nu har 5G-netværk, hvor 27 lande har fået kommercielt 5G i løbet af 2020.

Her fremkommer det også, at de lande, der har flest byer med 5G, er Kina (341 byer), USA (279 byer og Sydkorea (85 byer). Antallet 5G-opkoblede byer i Kina er seksdoblet på et år, mens antallet af 5G-opkoblede byer i USA er femdoblet i samme periode.

Se også: Hvor får man 5G i Danmark?

Europa godt med med 459 byer

Ser man på regioner har 528 byer i Asien 5G, i Europa er tallet 459 byer. I Nord- og Sydamerika er der 349 opkoblede byer. Som region er Europa altså okay med, selvom eksperter har kritiseret udrulningen for at gå for langsom. Ser man kun på de enkelte lande i Europa, er der dog ingen lande, der kan følge med hverken USA eller Kina.

Det seneste år har 27 nye lande fået 5G, blandt andet tre lande, der allerede er kommet op på top ti-listen over antal opkoblede byer, nemlig Canada med 49 byer, samt Frankrig og Thailand med hver 24 byer.

Se også: Nyheder om 5G-udrulning