Markedet for 5G-sikkerhed bliver astronomisk

Det kan være en god idé at investere i en virksomhed med fokus på 5G-sikkerhed i skyen. Markedet 10-dobles i værdi de næste fem år.

Markedet for 5G-sikkerhed bliver astronomisk

Hvis du har flair for IT-sikkerhed eller overvejer at investere dine penge i aktier, så tyder noget på, at det vil være klogt at satse på en virksomhed med speciale inden for 5G-sikkerhed. Markedet for 5G-sikkerhed ser nemlig ud til at eksplodere totalt de næste fem år.

Markedet for 5G-sikkerhed eksploderer de næste fem år

Analysevirksomheden MarketsandMarkets vurderer, at markedet for 5G-sikkerhed i 2020 var på 580 millioner dollars. Det er i sig selv et stort tal, men det bleger sammenlignet med, hvor stort det marked bliver i 2026. Hele 5,2 milliarder dollars venter de sig af markedet til den tid.

De vurderer, at markedet for 5G-sikkerhed vil vokse med 44,3 procent om året i perioden fra 2020.

Årsagen til, at det marked ventes at bliver næsten 10 gange større om fem år, skyldes at 5G til den tid er rullet ud i det meste af verden og dermed vil millioner af enheder være koblet til 5G-netværkene. Skal hele den opkoblede verden – og dermed også den fysiske verden – ikke bryde sammen, så skal sikkerheden være helt i top og lidt til. IT-kriminelle får nemlig helt nye græsgange at arbejde på, hvilket vil føre til en stigning i ransomware-angreb mod IoT-enheder og angreb mod kritisk infrastruktur.

Vi har tidligere set, hvordan opkoblede enheder og tjenester kan blive smadret af ransomware-angreb på 4G. Med 5G kan angrebene bliver langt voldsommere og forårsage store skader både økonomisk og menneskeligt. Sidste år så vi det første dødsfald på et hospital i Tyskland, der var direkte relateret til et hackerangreb.

Se også: 5G er invitation til hackere

5G-sikkerheden bliver håndteret i skyen

Det ventes, at 5G-sikkerhed primært vil blive håndteret i skyen, altså som cloud tjeneste. På den måde skal virksomheder bag IoT-enheder koblet til 5G-netværkene ikke bruge så mange dyre ressourcer på hardware, software, lagerplads og ansatte.

Ved at håndtere 5G-sikkeheden fra skyen kan de enkelte virksomheder og producenter op- og nedjustere sikkerheden efter behov.

Se også: Nyheder om 5G og sikkerhed