10 ting der gør 5G på din mobiltelefon uundværlig

5G åbner op for mange interessante muligheder på mobiltelefoner. Vi lister her ti af de ting, 5G vil give et stort løft på din mobiltelefon.

10 ting der gør 5G på din mobiltelefon uundværlig

5G er ikke super interessant for din mobiltelefon. Det hører man tit. Man kan jo ikke streame musik hurtigere bare fordi man gør det på 5G og ikke 4G. Det er også begrænset, hvor mange der har behov for at skulle kunne sende og downloade store filer på farten.

Alligevel er der en række ting, som gør 5G rigtig interessant. Vi lister en række af de ting, der gør at du skal vælge en mobil med 5G, næste gang du køber mobiltelefon.

Se også: Telefoner med 5G

10 ting 5G vil gøre bedre på din mobiltelefon

#1 Hurtig internet

Lad os bare få det overstået. 5G på telefonen vil komme til at give ekstremt høje hastigheder. Op mod 100 gange hurtigere internet end det er muligt at få med 4G. Dermed vil det være slut med at spilde tid på hjemmesider, der skal læses ind.

#2 Download store filer ekstremt hurtigt

Det hænder, at man ønsker at downloade store filer. Det kan være musik eller video til offline-brug fra en streamingtjeneste eller vigtige filer, som skal bruges til arbejde. Med 5G skal man ikke vente på at få filen – den kommer i et splitsekund.

#3 Ekstremt hurtig upload

Millioner af brugere verden over er på sociale medier og uploader små og store filer. Det tager måske ikke så lang tid at uploade en 10 sekunder lang video med 4G, men med 5G kan man gøre det på ét sekund. Det frigør plads til alle de andre, der også gerne vil uploade på samme tid.

#4 Skarpe videoopkald

Rigtig mange benytter videoopkald til både arbejde og privat. Ofte er billedet ikke særlig skarpt, men det skulle meget gerne ændre sig med 5G. Skarpe billeder og ingen hakken og sprutten. Så er det nærmere kvaliteten af skærmen på din mobil, der afgør, hvordan billedkvaliteten bliver.

#5 Langt bedre online gaming-oplevelse 

De store spiludbydere flytter mere og mere af deres forretning over på online gaming. Det stiller store krav til internettet, hvis man ikke skal være den første til at dø i Fortnite. Med 5G kan du spille online på mobilen med høje hastigheder, der sikrer klart billede, og meget lave latenstider, der gør, at du ikke er et lille afgørende splitsekund bagefter de andre i spillet, der spiller på fiberbredbånd.

#6 Mere sikkert at være online

Med fremtidens netværk får man ikke kun høje hastigheder, når man er på nettet. Man får også en mere sikker oplevelse. 5G-netværkene kan nemlig gøres mere sikre og også mere pålidelige end 4G-netværk.

#7 Bedre AR-oplevelser på din mobiltelefon

Vi mangler stadig er få de helt store øjenåbnere, når det gælder AR på mobil, men i dag ser vi da augmented reality spil som Pokemon Go, Jurassic World Alive, The Walking Dead: Our World  og Harry Potter: Unite Wizards, der er afhængige af kraftfuldt internet for at kunne skabe virtuelle elementer i ens omgivelser.

Med 5G får vi langt mere kraftfulde AR-spil til mobiltelefoner.

ar 5g spil mobiltelefon

#8 VR-oplevelser får også et kæmpe løft

Hvis du har prøvet VR på 4G, så har det næppe været en kæmpe oplevelse – i hvert fald ikke i mere end et par minutter. Så sætter kvalmen ind. Med 5G vil VR-headset koblet til telefoner levere knivskarpe og stabile billeder, der vil tage VR-oplevelser via en mobil til nye højder. Så begynder det også at blive brugt til arbejde og i skolen, ikke kun til lidt sjov og ballede derhjemme.

#9 Mere levende TV-billeder du kan flytte rundt på

Med 5G får vi nye muligheder, når vi ser TV på mobilen. For eksempel kan du zoome ind på en særlig spiller under en sportskamp og man kan se kampen og de enkelte spillere fra forskellige vinkler. Det bliver muligt fordi TV-produktioner kan gøres mere avancerede med 5G.

#10 Super flydende oversættelser på farten

Noget, der kommer til at blive brugt massivt i fremtiden, er live oversættelser via mobilen. I dag findes der allerede apps og tjenester, der kan oversætte mellem forskellige sprog live, men det kræver båndbredde, hvis det skal gå hurtigt og være tæt på realtid. Med 5G live oversættelser på mobilen gøres det langt lettere at kommunikere med folk i hele verden.

Se også: Guide til 5G teknologien