Snapdragon X65: Verdens første 10 Gigabit 5G modem

Snapdragon X65 fra Qualcomm er nyt 5G-modem, der understøtter datahastigheder op til 10 Gbit/s. Kommer i telefoner i 2022.

Snapdragon X65: Verdens første 10 Gigabit 5G modem

Snapdragon X65 10 Gigabit 5G modem: Det kan godt være, at dagens 5G-telefoner kan opnå hastigheder, som vi tidligere kun turde drømme om – i hvert fald når der for alvor kommer hul på de høje frekvenser, der begynder at rulle ud i Danmark i løbet af andet kvartal.

Qualcomm klar med Snapdragon X65 10 Gigabit 5G modem

Allerede næste år kommer der dog helt andre boller på suppen – eller i hvert fald hurtigere boller på suppen. Qualcomm har nemlig netop introduceret Snapdragon X65, der er verdens første 10 Gigabit 5G modem og antennesystem til smartphones. Det betyder altså, at man kan opnå teoretiske hastigheder på 10 Gbit/s.

De reelle hastigheder vil formentlig være langt lavere, men i hvert fald bør enheder udstyret med Snapdragon X65 opleve 5G-hastigheder, der er langt højere end det er muligt i dag.

Lige som forgængeren X60 kan X65 også samkøre data fra mmWave og sub-6GHz båndene på samme tid, hvilket vil optimere hastighed og minimere latenstiden.

mmWave understøtter de ultra høje datahastigheder, men kun over meget korte afstand, mens sub-6GHz har rækker længere, men med lavere hastigheder. mmWave egner sig godt i tætbefolkede byer og på stadions med tusindvis af mennesker (når det igen bliver muligt), men sub-6GHz egner sig bedre til at dække tyndt befolkede områder.

Se også: Hvad er 5G?

Mere strømeffektiv – første telefoner klar i 2022

Snapdragon X65 handler dog ikke kun om højere hastigheder. Det kommende modem vil også være med strømeffektivt, understøtte både mmWave og sub-6 GHz bands og vil understøtte alle globale kommercielle mmWave frekvenser.

De fleste topmodeller med Android-styresystemet benytter Snapdragon-processorer og med lidt held får vi de første telefoner med Snapdragon X65 at se i 2022. Også iPhone-modellerne, der kommer i 2022, ventes at få X65-processoren.

Se også: Nyheder om 5G-modemmer