Millioner af opkoblede 3G-enheder i problemer

Nu, hvor 5G er på alles læber, begynder virksomheder med 3G-opkoblede enheder at få sved på panden. 3G fases nemlig ud de næste par år.

Millioner af opkoblede 3G-enheder i problemer

Millioner af IoT-enheder er i dag koblet op til nettet på 3G og det bliver et problem inden for de næste par år. Flere og flere teleselskaber slukker for nemlig 3G-signalet. At 3G-signalet ryger skyldes, at frekvenserne der bruges til 3G, skal benyttes til at sikre mere båndbredde til 4G og 5G.

Opkoblede 3G-enheder i problemer når 4G og 5G tager helt over

Rigtig mange enheder er dog koblet op til 3G og har hverken 4G- eller 5G-teknik. Det gælder ikke bare opkoblede enheder i hjemmet, men også alarmsystemer inden for sundhedsvæsenet og telematiksystemer.

I et land som Danmark er der formentlig ikke mange tilbage, der har en mobil med 3G som nyeste netværksteknik, men der kan være tusindvis af IoT-enheder, der stadig kører på 3G. I et land som USA var der i midten af 2019 over 80 millioner aktive 3G-enheder. Denne type opkoblede enheder kan være alarmsystemer, telesystemer i biler og systemer til nødopkald. Sundhedspersonale benytter også enheder med 3G og meget geofencing-udstyr lige så.

Alle disse enheder vil dermed ikke fungere, når 3G-netværkene fases ud. Det betyder altså, at du måske kan være heldig at samle information ind i enheden, men man vil ikke kunne sende den information videre.

Se også: Find de bedste priser på 5G-abonnementer

Ekstra udgift til virksomheder og forbrugere

Mange af denne type enheder har ikke behov for at udnytte de højere hastigheder eller lavere latenstider, som 4G og 5G tilbyder. Det eneste, som virksomhederne får ud af det, når 3G-fases ud, er ekstra omkostninger for dem og forbrugerne. Enten ved en opdatering af selve produktet eller ved at skifte det ud med et nyt.

Udover at hardwaren skal opdateres eller skiftes ud, så skal udbyderne af enhederne også sikre sig, at den gamle enheder kan dele information i skyen. Måden at dele og sende informationer på har nemlig også ændre sig siden den gang, 3G var den nyeste løsning.

3G-teknologien blev introduceret i Danmark i 2003 og TDC har oplyst, at de begynder at udfase 3G allerede næste år.

Se også: Nyheder om IoT