WiFi 6E giver WiFi største opgradering i 20 år

WiFi 6E er nyeste generation af WiFi-teknikken og største opgradering af WiFi i 20 år - giver et hurtigere og mere stabilt internet.

WiFi 6E giver WiFi største opgradering i 20 år

Mens efterspørgslen efter WiFi netværk er steget stødt hen over de seneste 20 år, er mængden af tilgængelig spektrum forblevet den samme. Indtil nu. Nu kommer WiFi 6E, der en tilføjelse af 6 GHz-båndet til Wi-Fi og giver nye muligheder. Opdateringen er faktisk virkelig stor.

Wi-Fi 6E fører Wi-Fi 6’s bedre funktionalitet og kapacitet, herunder højere ydeevne, mindre forsinkelse og hurtigere datahastigheder, med over på det nye 6 GHz-bånd. Hidtil har WiFi kørt på 2,4 eller 5 Ghz.

Se også: 5G Fixed Wireless – bredbånd der er let at komme i gang med

Derfor er WiFi 6E et stort fremskridt

Herunder lister vi de vigtigste nye muligheder med WiFi 6E

1. Multi-user, multiple input multiple output (MU-MIMO): Åbner for at mere downloadmateriale bliver overført ad gangen og giver mulighed for, at et access point kan overføre data til et større antal enheder samtidigt.

2. 160 GHz-kanaler: Øger båndbredden for at give bedre ydeevne med lav forsinkelse.

3. Target wake time (TWT): Forbedrer batteritiden på Wi-Fi-enheder kraftigt, for eksempel på IoT-enheder.

4. 1024 qaudarture amplitude modulation (1024-QAM): Øger gennemstrømningen i Wi-Fi-enheder ved at kode mere data på samme mængde spektrum

5. Transmit beamforming: Giver mulighed for højere datahastigheder i et givent område og dermed bedre netværkskapacitet.

6. Orthogonal frequency division multiple access (OFDMA): Deler effektivt kanaler for at forbedre netværkseffektiviteten og sænker forsinkelse for både upload og download-trafik i områder med stort tryk.

Kort summeret op åbner WiFi 6E for hurtigere og mere stabilt bredbånd med kortere forsinkelse. Samtidig bruger teknikken mindre strøm. Netværksteknikken opererer som sagt på 6 GHz, der rækker over kortere afstande end WiFi på lavere frekvenser, til gengæld kan der være flere samtidige enheder koblet forbindelsen.

Se også: Bredbånd over 5G kan vær bedre end WiFi

Godkendt til Danmark

I følge WiFi Alliance er WiFi på 6 GHz godkendt i EU. Dermed kan vi forvente, at det snart bliver muligt at benytte WiFi 6E enheder herhjemme. De første produkter, for eksempel WiFi-routere med WiFi 6E er i hvert fald blevet præsenteret og kommer til salg herhjemme i løbet af 2021.

I følge Netgear, der har lanceret routeren Nighthawk  RAXE500, kan man få bredbånd på WiFi med hastigheder helt op til 10,8 Gbit/s. Almindelige forbrugere har ikke behov for den slags hastigheder, men den bedre udnyttelse af båndbredden og lave latenstider er i høj grad interessant for alle typer internetforbrugere.

Se også: Nyheder om WiFi