COVID-19 har skubbet os 5-7 år frem i tiden

COVID-19 pandemien har betydet en masse fysiske begrænsninger. Kombineret med 5G er den digitale udvikling hoppet 5-7 år frem i tiden.

COVID-19 har skubbet os 5-7 år frem i tiden

5G vil være i centrum for den digitale udvikling i 2021 og fremtiden, slog CEO for Verizon, Hans Vestberg, fast i sidste uges CES 2021, der blev afholdt i Las Vegas. Dog som rent online-event på grund af COVID-19.

5G gør mange andre ting mulige

Vi har tidligere været inde på, hvordan 5G i følge Hans Vestberg giver muligheder for at anden innovation kan blive til virkelighed. Uden 5G er der masser af teknologiske muligheder, der ikke kan lade sig gøre. Evnen til at sende og modtage mobildata langt hurtigere, stort set uden forsinkelse og til at have op til 1 million enheder opkoblet inden for den samme kvadratkilometer åbner op for nogle helt nye muligheder.

At en række muligheder allerede er blevet muligt nu skyldes COVID-19, i følge Hans Vestberg. Pandemien og de mange fysiske begrænsninger og restriktioner har betydet, at den digitale udvikling på mange områder er hoppet 5-7 år frem i tiden. Eller sagt på en anden måde, så er en række fremtids-scenarier i løbet af få måneder blevet til nutid.

Det gælder for eksempel inden for områder som uddannelse, produktion, telemedicin, streaming af underholdning.

Se også: 5G auktion i 2021 i Danmark

Sport, underholdning, detailhandel og transport – 5G giver helt nye muligheder

Verizon benyttede også CES 2021 til at fortælle om nogle andre muligheder, som 5G aktiverer.

Inden for sport og underholdning forpligter Verizon sig for eksempel til inden udgangen af 2021, at implementere 5G Ultra Wideband på 28 NFL-stadioner over hele USA. Det åbner op for en radikal udvidelse af tilskueroplevelsen på et stadion. Det giver mulighed for tilskuerne at kunne vælge mellem forskellige kameravinkler på deres telefoner for at følge bedre med i kampen nede på banen. Og de vil have mulighed for via Augmented Reality (AR) at trække spilstatistik og data om hver spiller frem under en kamp.

Inden for detailhandel og transport er Verizon-selskabet Skyward i samarbejde med transportvirksomheden UPS Flight Forward i gang med at teste droner som en måde at udbringe varer på i området The Villages i Florida. For en travl logistikcentral, der både opererer med droner, lastbiler og fly, er den lave latenstid ved brug af 5G Ultra Wideband og edge computing vigtig for at kunne følge og overvåge trafikken. Derfor er 5G helt afgørende for indførelsen af autonome droner og køretøjer. UPS har allerede nu gennemført over 3.800 vellykkede vareleveringer med droner, oplyser de.

Se også: 5G giver mange nye muligheder