Brasilien bøjer sig: Giver Huawei lov til at byde ind på 5G

Efter at have tabt en allieret i Donald Trump bøjer den brasilianske præsident Jair Bolsonaro sig og tillader Huawei at byde ind på 5G i landet.

Brasilien bøjer sig: Giver Huawei lov til at byde ind på 5G

Den brasilianske regering har ingen planer om at udelukke kinesiske Huawei fra landets 5G-auktioner, når de skal finde sted i juni i år. Det skriver avisen Estado de S Paulo efter at have talt med kilder fra regeringen og industrien.

Bolsonaro giver efter: Vil tillade Huawei at byde ind på 5G

Store udgifter, muligvis i milliardstørrelsen, og den allierede Donald Trumps tabte præsidentvalg i USA tvinger den brasilianske præsident Jair Bolsonaro til at droppe sin modstand mod at lade Huawei deltage i budkrigen, når 5G-auktioner skal afgøres i Brasilien, skriver avisen.

I stil med Trump er Bolsonaro imod Huawei, trods manglende beviser, og mener, at selskabet deler fortroligt materiale med det kinesiske kommuniststyre. Men i og med at Kina er Brasiliens største handelspartner, samt at Huawei er yderst konkurrencedygtige, når det kommer til priser, har præsidenten mødt en del modstand fra industrien og fra sin egen regering, herunder vicepræsident Hamilton Mourao.

Se også: 5G er alternativ til fiberbredbånd

Hvis Huawei stiller garantier skal de godkendes i Brasilien

Estado de S Paulo har citeret Mourao for at sige, at alle selskaber, der giver de nødvendige garantier om, at de respekterer Brasiliens nationale suverænitet og databeskyttelse, skal have lov til at tilbyde 5G-udstyr til landet.

I sidste måned fortalte kilder til Reuters, at Bolsonaros regering forsøgte at finde en lovlig metode til at udelukke Huawei fra 5G-netværkene i Brasilien.

Flere lande har ellers afvist brug af 5G-udstyr fra Huawei. For eksempel USA, England, Australien, New Zealand og Sverige. Andre lande har ikke udstedt direkte forbud, men alligevel har Huawei mistet adgang til 5g-udbygning i en række andre lande, for eksempel Danmark.

Se også: Nyheder om 5G-netværk