Teleselskab: 5G gør anden innovation mulig

5G i sig selv er ikke så spændende, men 5G er den platform, der gør anden innovation mulig, lyder det fra teleselskabs direktør.

Teleselskab: 5G gør anden innovation mulig

Under den keynote, der indledte årets CES, valgte Verizons direktør Hans Vestberg at tale om det store potentiale, 5G bringer med sig. Han sagde tilmed, at 5G er den platform, der gør anden innovation mulig.

Store projekter mulige takket være 5G

Verizon præsenterede flere nyheder, blandt andet et samarbejde mellem selskabets datterselskab Skyward og UPS Flight Forward. De to virksomheder samarbejdet om at udvikle droner, der først skal benytte 4G, men siden begynde at teste 5G senere på året.

Det forekommer lidt ironisk, at Vestberg hylder 5G som en forudsætning for innovation, når Verizon benytter 4G i et sådant projekt, men direktør for UPS, Carol B. Tomé siger, at den nye netværksgeneration er nødvendig for at kunne implementere projektet på bred front.

”Vi må sikre færdighederne til at kunne håndtere og understøtte mange droner, der flyver samtidig, udsendt fra et centralt sted og styret i et sikkert og trygt miljø. For at kunne gøre det i stor skala, side om side med Verizon og Skyward, skal vi bruge 5G’s kraft.”

Se også: Find 5G telefoner

Læring, spil, kultur og live koncerter

Verizon præsenterede også et samarbejde med Smithsonian om at stå for ”den næste æra af immersive læring” ved at digitalisere samlinger og artefakter og på den måde bringe historie og kultur til live uanset, hvor brugeren er.

Verizon har lanceret en immersiv virtuel kunst og spil-oplevelse sammen med Metropolitan Museum of Art. Den hedder The Met Unframed.

Spiller man spillene, kan man låse op for AR-versioner af kunsten, så man kan se den virtuelt hjemme i stuen.

Endelig er operatøren gået sammen med 15 ikoniske Live Nation klubber og teatre om at lægge 5G Ultra Wideband ind i deres bygninger. Nu hvor pandemien fortsat sætter en kæp i hjulet for live events, skal dette hjælpe med at få publikum tættere på den underholdning, de elsker og savner, med forbedret kvalitet i streamingen og mulighed for flere kameravinkler.

Selv når live events kommer tilbage, an 5G Ultra Wideband bruges til at håndtere publikum i lokalerne.

Se også: 5G bredbånd bliver stort

Vi er kun begyndelsen på 5Gs kraft

”Vi er kun i begyndelsen af at se, hvordan kraften i 5G Ultra Wideband kan ændre den måde, virksomheder fungerer på,” supplerede Rima Qureshi, Chief Strategy Officer hos Verizon.

Se også: Muligheder med 5G